Apăsați aici pentru a comanda telefonic: 0800 400 156

Autentificare

Alege ochelarii de soare potriviţi în funcţie de forma feţei tale

Sursa foto: pexels.com

Sunt foarte multe perechi de ochelari ce îţi atrag automat privirea, datorită design-ului absolut fermecător.

Totuşi, atunci când îi vei proba, vei sesiza faptul că nu te prind chiar atât de bine. Există o explicaţie simplă pentru acest fapt: forma feţei tale şi perechea respectivă de ochelari nu se potrivesc.

De aceea, este bine să ştii ce perechi de ochelari îţi vin cel mai bine, în funcţie de forma feţei tale şi de structura osoasa a acesteia.

1. Faţa ovală

Daca forma feţei tale este ovală, atunci te poţi considera o persoană norocoasă.

Ţie îţi vin foarte bine mai toate formele de ochelari de soare. Persoanele cu forma ovală a feţei se bucură de o liniei uniformă a bărbiei.

Pomeţii sunt uşor pronunţaţi, iar structura osoasă a feţei s-ar putea caracteriza print-un singur cuvânt: armonie.

Putem spune despre această formă a feţei că este una extrem de versatilă, deoarece se potriveşte de minune cu mai toate perechile de ochelari, indiferent de forma şi dimensiunea lentilelor. De evitat sunt totuşi ochelarii de soare cu lentile supradimensionate.

2. Faţa rotundă

Persoanele cu forma rotundă a feţei au pomeţii destul de pronunţaţi, iar linia bărbiei este rotunjită. Linia frunţii păstrează aceeaşi formă circulară, închizând astfel un cerc aproape perfect. Cei mai potriviţi ochelari în acest caz sunt cei cu rame groase.

Ca formă, recomandăm lentilele cu ramă dreptunghiulară. Dacă forma feţei tale este rotundă, evită pe cât posibil ochelarii cu lentile rotunde, sau pe cei cu rame subţiri sau deschise la culoare.

3. Faţa pătrată

Fizionomia unei astfel de feţe se caracterizează printr-o linie aproape dreaptă a bărbiei.

De asemenea, dimensiunile acestei feţe sunt proporţionate. În acest caz, o pereche de ochelari cu rama rotunda sau ovala ar fi cea mai potrivita.

Când vine vorba de culoarea ramelor, cu cât acestea sunt mai colorate, cu atât mai bine.

Persoanele cu faţa pătrată trebuie să evite ochelarii de soare cu forme dreptunghiulare, precum şi ramele deschise la culoare.

4. Faţa în formă de diamant

Persoanele cu faţa în formă de diamant au pomeţii destul de pronunţaţi, iar linia frunţii este foarte mică.

Bărbia este unghiulară, iar maxilarul uşor pronunţat. Cea mai bună recomandare pentru persoanele cu un asemenea fel de trăsături faciale sunt ochelarii de soare a căror lentile nu sunt încadrate de rame.

Ramele din jurul lentilelor nu avantajează această formă a feţei.

5. Faţa în forma de inimă

Forma de inimă a feţei se caracterizează printr-o linie ascuţită a bărbiei şi o frunte pronunţată.

La fel de pronunţaţi sunt de altfel şi pomeţii. Cei mai potriviţi ochelari de soare pentru acest tip de faţă sunt cei cu rame rotunde sau ovale.

Cromatica ramelor trebuie să cuprindă nuanţe cât mai deschide, pentru a contrabalansa cu bărbia ascuţită. Evită pe cât posibil ochelarii cu rame închise la culoare.

Pe site-ul nostru vei găsi o gamă completă de ochelari de soare, pentru toate formele de faţă. Ţine cont de rândurile de mai sus şi alege cea mai bună variantă, în funcţie de trăsăturile tale faciale.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse