D
Daltonism
Acest conținut medical a fost scris de către
Data de expirare a lentilelor de contact
Data expirării este indicată pe ambalajul lentilelor de contact în care este pus blisterul. Purtați lentilele de contact de-a lungul perioadei indicate. Lentilele de contact au…
Decontaminarea termică
Acesta este cel mai sigur mod de a curăța lentilele de contact – fără apariția unor posibile reacții alergice. Acesta este un mod învechit de…
Defectele lentilelor de contact
Cele mai frecvente defecte de lentile de contact includ: Lentilele de contact cu marginea deteriorată Ruperea sau zgârierea lentilelor
Depozite (murdării)
Depozite sau depuneri pe lentilele de contact, care sunt invizibile cu ochiul liber, sunt cauza celor mai multe probleme…
Deshidratarea lentilelor de contact
Lentilele de contact pot deveni deshidratate (uscate), în special la temperaturi mai mari și atunci când aerul este uscat, la clipiri incomplete sau neregulate, sau din cauza vârstei…
Diametrul lentilelor de contact
Diametrul (DIA) este unul dintre parametrii esențiali pentru alegerea unui tip adecvat de lentile de contact pentru un anumit utilizator. Lentilele de contact sunt…
Dioptria
În optică, dioptria este o unitate de vergență omogenă, inversă distanței focale. Simbolul dioptriei pe pachetele de lentile de contact este litera D sau literele DPT. Puterea…
Disconfortul purtării lentilelor de contact
Disconfortul poate apărea nu doar din cauza lentilelor sau calității acestora. Disconfortul poate apărea, de asemenea, datorită utilizării unor preparate farmaceutice.
Distrofia corneei
Aceasta este o boală ereditară a corneei. Distrofia este o aderență scăzută a epiteliului cornean al membranei bazale. Manifestată recurent prin