M
Mărimea Lentilelor - ochelari de soare
Măsurătoarea frontală include diametrul lentilei cât și lățimea punții nazale, măsurată în milimetri și este, de obicei, separată printr-o liniuță mică. Presupunînd…
Materialul lentilelor de contact
În zilele noastre, de cele mai multe ori, lentilele de contact sunt realizate din următoarele materiale: Hidrogel Mai modern, silicon hidrogel, care are…
Melanina
Melanina este pigment brun la nivelul pielii, părului și irisului. Culoarea irisului este cauzată de diferite cantități de melanină. Ochii verzi și albaștri nu au acest pigment. După…
Metabolismul corneei
Metabolismul corneei este dependent de aprovizionarea cu glucoză și apă. Sursa principală este filmul lacrimal. Utilizarea lentilelor de contact poate duce la condiții hipoxice – a se…
Microchisturi
Acestea sunt grupuri de celule epiteliale moarte, care rezultă în hipoxie. Microchistul este în mare parte găsit în lentile de contact uzate…
Miopia
Miopia este un defect optic de vizibilitate care apare dacă ochiul este prea lung sau puterea de refracție al sistemului optic al ochiului este prea mare. Razele de lumină paralele care vin în…
Modulul elastic al lentilelor de contact
Modulul elastic al lentilelor de contact determină flexibilitatea materialului. Cu alte cuvinte, ne arată cât de moale sau elastică este o lentilă. Cu cât modulul este mai mare, cu atât…
Monovision
Monovision este o metodă de corecție a vederii cu lentile de contact sferice. Pentru vederea la distanță, la un ochi este aplicată o lentilă, în timp ce la celălalt se aplică…
Motive pentru recomandarea lentilelor de contact
Motivele pentru emiterea unei prescripții pentru lentile de contact pot fi categorizate astfel: Diagnostic – pentru lentile de contact dure speciale care ajută la…
Mucina
Mucina este mucusul, care este secreția din epiteliul conjunctivei și este o componentă importantă a filmului lacrimal. Mucină se lipește de suprafața hidrofobă a corneei și permite…