Chiar acum: Ofertă de ochelari de soare Lentiamo

Autentificare

Găsiți perechea perfectă de ochelari cu lentilele potrivite

Lentile ochelari
 

Ai avut un control oftalmologic, ai prescripția pentru ochelari în față și ai dori în sfârșit să-ți comanzi noii ochelari de vedere? Sunt câteva lucruri de luat în considerare.

La fel cum puterea unei lentile sau a rama sa joacă un rol important în ceea ce privește confortul și vedere, la fel de importante sunt și lentilelor ochelarilor. Și există destul de multe variante diferite. Dar nu vă faceți griji, ghidul pentru ochelari Lentiamo vă va ajuta să înțelegeți diferitele tipuri de lentile și, în final, vă va fi de mare ajutor în alegerea lor!

 

Ce tipuri de lentile sunt disponibile?

Ochelarii sunt un ajutor vizual complex alcătuit din diferite elemente. Cel mai important este lentila. La urma urmei, acesta este factorul care determină dacă sunteți mulțumit sau nu de ochelari.

Aruncati o privire la diferitele tipuri, materiale și tratamente ale lentilelor noastre de ochelari! 

Lentile monofocale

 

Lentile monofocale

Lentilele monofocale sunt cel mai des întâlnit tip de lentile cu dioptrie. Ele oferă un câmp vizual unic, sau o dioptrie unică pe întreaga lentilă pentru a corecta miopia, hipermetropia sau astigmatismul.

Lentilele monofocale sunt folosite fie pentru aporopiere/citit, fie pentru vederea la distanță.

 
Lentilele bifocale

 

Bifocale

Unii oameni au nevoie de ochelari atât pentru citit cât și pentru distanță. În loc de a avea ochelari separați pentru fiecare afecțiune în parte, lentilele bifocale pot fi o alegere mai confortabilă.

Lentilele bifocale sunt împărțite printr-o linie vizibilă: o suprafață mai mare pentru vederea la distanță și un segment mai mic pentru citit.

Purtătorii de lentile bifocale pot avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu aceste lentile la început. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că trebuie să înveți să îți miști ochii între distanță și raza de citire a lentilei.

Ar trebui să știți că lentilele bifocale sunt un tip mai vechi de lentile pentru ochelari. În prezent, opticienii folosesc de obicei lentile progresive.

 
Lentilele bifocale

 

Lentile Progresive

Diferența dintre bifocale și progresive este că nu există o linie vizibilă între zonele vizuale individuale. Au un design transparent, invizibil, în care puterea se schimbă „progresiv” pe întreaga lentila. De asemenea, lentilele progresive sunt mai confortabile la purtat decât lentilele bifocale.

Zona principală de vizualizare într-o lentilă progresivă este de la distanță, cu o zonă în partea de jos a lentilei pentru vederea de aproape sau citit, precum și o zonă de vizibilitate intermediară în mijloc.

Astfel, lentilele progresive combină trei rețete într-o singură pereche de ochelari. Acest lucru vă permite să efectuați acțiuni apropiate (de exemplu, citirea unei cărți), acțiuni la distanță medie (de exemplu, verificarea unui site web pe un computer) sau vederea la distanță (de exemplu, condusul), fără a fi nevoie să vă schimbați ochelarii. Astfel, cu lentile progresive, puteți vedea clar la orice distanță. Sunt uneori numite lentile multifocale pentru ochelari.

 
Lentile estetice non-dioptrice

 

Lentile estetice non-dioptrice

Pentru cei care cumpără ochelari doar din motive de modă, oferim ochelari cu lentile clare. Aceste lentile nu au dioptrie și sunt purtate doar din motive estetice. În magazinul nostru online, Lentiamo, puteți adăuga cu ușurință lentile clare ramei selectate în primul pas al procesului de comandă. Puteți avea, de asemenea, un filtru de lumină albastră aplicat pe lentila dvs. pentru a oferi o protecție suplimentară ochelarilor la modă (citiți mai jos despre filtrul „Blue Cut”).

 

Cu aceasta, am sintetizat cele mai importante trei tipuri de lentile pentru ochelari. Dar ce alți factori joacă un rol important în alegerea celor mai bune lentile? Corect, materialul lentilelor!

 

Care sunt cele mai bune materiale pentru lentile?

Lentilele CR-39

Un material foarte popular și utilizat pe scara largă pentru lentile este CR-39, un material plastic special.

Lentilele CR-39 sunt adesea prescrise pentru confortul lor, durabilitate și rezistența la impact. Acest material ușor are o optică excelentă și este cel mai potrivit pentru dioptrii mici.

Lentile din policarbonat

Policarbonatul este un plastic mai ușor și mai rezistent la impact decât CR-39, ceea ce îl face să fie materialul preferat pentru ochelarii de soare pentru copii, ochelarii de protecție și sport. Lentilele din policarbonat oferă protecție UV 100%.

Astăzi, însă, există un alt material pentru lentile mai nou și mai ușor, cu proprietăți de impact similare cu policarbonatul. Se numește Trivex®.

Lentilele Trivex®

Lentilele Trivex sunt ușoare și rezistente la impact și oferă protecție UV 100%. Lentilele Trivex asigură, de asemenea, o vedere centrală și periferică mai clară decât alte lentile din plastic. La Lentiamo îți putem produce ochelarii cu lentile Trivex sau CR-39 cu index ridicat.

 

Lentile cu indice ridicat

Indicele lentilelor este un număr care descrie cât de groase sau subțiri sunt lentilele tale. Cu cât este mai mare indicele lentilelor, cu atât este mai subțire lentila. Astfel, cu cât lentila este mai subțire, cu atât lentile sunt mai ușoare și cu atât oferă o protecție UV mai mare. Puteți găsi diferiți indici sub numele MR 8 (1,60) – Index ridicat, MR 10 (1,67) – Index mare și 174 MR (1,74) – Index ridicat.

Lentilele mai subțiri sunt, de asemenea, mai elegante și pot satisface multe tipuri de nevoi de vedere, inclusiv dioptrii mai mari.

Următorul tabel prezintă cei mai comuni indici și protecția lor UV respectiv în nanometri. Vă rugăm să citiți aici pentru a afla mai multe despre filtrul UV 400 .

  • 1.5 Indice scăzut (CR-39) – UV 380 nm
  • 1.53 Trivex – UV 400 nm
  • 1.59 Policarbonat – UV 400 nm
  • 1.6 Indice ridicat MR 8 – UV 400 nm
  • 1.67 MR 10 Indice ridicat – UV 400 nm

Vă rugăm să rețineți că lentilele din policarbonat și MR 174 pot fi achiziționate doar în magazinul nostru de optică din Praga, Republica Cehă.


 

Acum aruncați o privire la proprietățile CR-39, MR (1.60; 1.67; 1.74) și lentilele Trivex® și indicele lor:

 
  CR-39 MR (1.60; 1.67; 1.74) Trivex®
Performanță optică Foarte bună Bună Excelentă
Grosime Standard Extrem de subțire Foarte subțire
Filtru UV Bun Excelent Excelent
Rezistență și durabilitate Bune Foarte bune Excelente

 

 

Acum că ați învățat despre cele mai bune materiale, am dori să vă arătăm diferite tipuri de învelișuri și tratamente.

 

 

 

Care este tratamentul cel mai potrivit pentru lentilele ochelarilor?

Tratamentul UV

Vrei să vezi bine și între timp să îți protejezi ochii de lumina soarelui? Nicio problemă cu protectia UV pentru ochelarii pe baza de prescriptie medicală. La Lentiamo puteți avea un strat BlueCut UV420 nm aplicat lentilelor CR-39. Acest lucru vă oferă o protecție excelentă UV 420.

Tratament antireflex

Pe Lentiamo puteți comanda un strat antireflex special pentru ochelari fără taxe suplimentare. Stratul antireflex cu acoperire dură previne strălucirea nedorită și zgârierea. De asemenea, oferă protecție de bază împotriva apei și a murdăriei.

Tratamentul superhidrofob

În plus, oferim așa-numitul tratament superhidrofob cu proprietăți anti-reflex și anti-zgârieturi. Oferă un finisaj de înaltă calitate și rezistență la murdărie. În plus, îngrijirea lentilelor ochelarilor devine mult mai ușoară.

Filtru calculator „Blue Cut“

Protecția specială este oferită și de către filtrul calculator „Blue Cut“. Blochează lumina albastră dăunătoare care este emisă de diverse ecrane digitale. Acestea pot avea consecințe grave asupra ochilor, a calității somnului și a stării de bine. Filtrul BlueCut cu UV 420 nm asigură, de asemenea, protecție împotriva reflexiei și împotriva zgârieturilor, tratament hidrofob și un filtru UV 420.

Dacă doriți să cumpărați o pereche de ochelari moderni pentru calculator, care oferă doar un filtru de lumină albastră, vedeți ochelarii Meller Blue light.

Tratament anti-ceață

Dacă doriți un strat anti-ceață pe lentilele ochelarilor, Lentiamo poate comanda un tratament de la compania Essilor. Se numește Optifog®. În plus, puteți cumpăra un gel anti-ceață și să-l aplicați singuri pe lentile.

Tratamentele anti-ceață se pot aplica pe lentile de plastic, policarbonat și alte lentile de ochelari. Vă rugăm să rețineți, însă, că acoperirea anti-ceață poate fi achiziționată doar în magazinul nostru de optică din Praga, Republica Cehă.


 

Citiți mai multe

Sfaturi de stil pentru alegerea ochelarilor de soare și de vedere.