4,8 Evaluare

Autentificare

Lentile de contact de Halloween: ce să faci și ce să nu faci

Choosing the right sunglasses lens colour
 

HALLOWEEN! Acea perioadă a anului care te face să te gândești la crearea de costume înfricoșătoare dar frumoase și machiaj special. Ceva ce nu ar trebui să lași neobservat: lentile de contact colorate. Găsirea celor mai bune lentile de contact de Halloween nu este însă cea mai dificilă parte. Există multe culori și modele, atât cu dioptrii, cât și fără.

Să rămâi în siguranță atunci când porți lentile colorate ar trebui să fie preocuparea ta principală, astfel încât „ochiul tău însângerat” să rămână un FX special și să nu devină realitate.

Din moment ce este mai bine să fim în siguranță decât să ne pară rău, iată câteva sfaturi pentru noaptea de Halloween din acest an.

Să începem cu NU trebuie să facem:

Atunci când purtați lentile de contact, există câteva reguli pe care trebuie să le respectați:

 • Nu împrumutați lentilele prietenilor, familiei – nimănui. Experții spun că, prin împrumutarea lentilelor, creșteți șansele de a răspândi boli de ochi și vă expuneți riscului de ulcere corneene. La fel ca periuțele de dinți și lenjeria de corp, lentilele de contact sunt obiecte personale.
 • Nu folosiți excesiv lentilele de contact. Opticianul sau medicul dvs. vă va educa cu privire la timpul de purtare corespunzător. Dacă aveți îndoieli, urmați instrucțiunile producătorului.
 • Nu conduceți purtând lentile de Halloween. Lentilele Crazy care vă acoperă ochiul cauzează deficiențe de vedere, așa că nu este recomandabil să conduceți când le purtați.
 • Nu dormiți în timp ce purtați lentilele colorate. Dacă o faceți, lentilele se pot așeza incorect, pot provoca iritații și, în cazurile mai grave, chiar pot provoca leziuni permanente ale ochilor.
 • Nu cumpărați lentile de oriunde, doar pentru că sunt ieftine – sănătatea ochilor este în joc! Este mai bine să comandați lentilele de la un distribuitor autorizat.
 • Nu “reumpleți” soluția. Folosiți soluție proaspătă de dezinfectare a lentilelor – nu amestecați niciodată soluția proaspătă cu soluția veche sau folosită.1
 • Nu lasați ca fixativul sau orice alte produse cosmetice să intre în contact cu lentilele.


Amintiți-vă: dacă uitați să le scoateți și să adormiți cu lentilele aplicate, dacă ochii vă sunt iritați, consultați un medic oftalmolog și tratați-vă ochii cât mai curând posibil.

S-ar putea să vă gândiți: „Uau, prea multe avertizări și precauții.” Și aveții dreptate. Dar este mai bine să luați unele măsuri de precauție, decât să sfârșiți să vă stricați petrecerea de Halloween sau, mai rău, așa cum s-a menționat mai sus, să ajungeți la urgentă.

Acum, că am terminat cu avertizările, iată partea distractivă. Să vedem ceea ce putem face de fapt cu lentilele.

Ce putem face:

 • Alegeți modele uimitoare de lentile colorate cu sau fără dioptrie.
 • Faceți o impresie grozavă și purtați un costum uimitor. Aici puteți vedea câteva inspirații de costume si makeup care v-ar putea ajuta.
 • Amintiți-vă importanța clipirii. Clipirea regulată și completă vă va ajuta să mențineți lentila umedă și curată. 2
 • Întodeauna aplicați lentilele înaintea aplicării machiajului & dați-le jos înainte de a vă demachia.
 • Îndepărtați imediat dacă ochii vă sunt iritați și simțiți disconfort sau durere.

Bucurați-vă de Halloween! Și, dacă doriți, împărtășiți câteva dintre cele mai bune momente ale voastre de Halloween cu noi.

 

 

Referințe
1 — Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor
2 — University of Iowa Hospitals and Clinics
 

 

 

Citește mai multe

Lasă-te inspirat de ghidul nostru de Halloween!