Reduceri de final de sezon estival! Până la 50%!

Apăsați aici pentru a comanda telefonic: 0800 400 156

4,8 Evaluare

Autentificare

Data de expirare a lentilelor de contact

Data expirării este indicată pe ambalajul lentilelor de contact în care este pus blisterul. Purtați lentilele de contact de-a lungul perioadei indicate.

Lentilele de contact au o data de expirare?

Da, ca și în cazul altor produse pe care le cumpăram, lentilele de contact au și ele o dată de expirare.


Unde pot vedea data de expirare a lentilelor?

Această informație este tipărită pe blisterul în care sunt puse lentilele de contact, dar puteți regăsi data de expirare și pe cutie.

Definiția “blisterului”
Blisterul este un termen folosit pentru a descrie o carcasă transparentă din plastic, lipită de un carton, utilizată pentru mărfuri mici de consum, alimente și pentru produse farmaceutice. Componenta principală a unui ambalaj blister este o cavitate sau buzunar realizat dintr-un material maleabil, de obicei, un material plastic termoformat. Are de obicei un suport din carton sau un sigiliu de acoperire din folie de aluminiu sau plastic. Un blister care se pliază pe sine este adesea numit clapetă.

Data expirării este de obicei scrisă în două moduri:

  • Utilizând abrevierea EXP
  • Utilizând semnul clepsidră, e.x. ⌛ 2026/01

Cât timp puteți utiliza un pachet deschis de lentile de contact?

După deschiderea blisterului, trebuie să utilizați lentila de contact în intervalul de timp specificat de producător.

Folosirea lentilelor de contact în funcție de tipul acestora:

  • Lentile de contact zilnice: Odată deschis blisterul, purtați lentilele și după îndepărtare le aruncați.
  • Lentile de contact pentru 2 săptămâni: După deschidere, acestea pot fi utilizate timp de două săptămâni (14 zile). Lentilele bilunare, de asemenea cunoscute sub numele de lentile de contact pentru 2 săptămâni, trebuie depozitate într-un suport cu soluție pentru lentile atunci când nu sunt utilizate.
  • Lentile de contact lunare: Odată deschise, pot fi folosite timp de o lună. Lentilele lunare trebuie păstrate într-o soluție pentru lentile atunci când nu sunt utilizate.
  • Lentile de contact cu purtare extinsă/ cu uz continuu: Lentilele cu purtare extinsă pot fi purtate până la 7 nopți iar cele cu purtare continuă pot fi lăsate pe ochi pentru 28 – 30 de nopți. Acest lucru trebuie să fie indicat în prescripția oferita de medicul Dvs oftalmolog. După această perioadă de purtare, se înlocuiesc.

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii