Chiar acum: Ofertă de ochelari de soare Lentiamo

Autentificare

Cum să aflați care este forma feței

Man wearing sunglasses, measuring his face shape with his hands.

 

Rotundă, ovală, triunghiulară – forma feței poate decide ce ni se potrivește mai bine. Aflați aici care este forma fețe pe care o aveți, astfel încât să știți ce formă de ochelari de soare și de vedere vi se potrivește cel mai bine sau cum să vă stilizați părul, sprâncenele sau barba.


 

 

Primul pas în alegerea unei perechi potrivite de ochelari de soare și de vedere este măsurarea feței.

Din motive practice, încercați să nu folosiți o bandă metalică. Folosiți în schimb o bandă din plastic (utilizată de obicei în croitorie), deoarece este mult mai flexibilă. Luați un carnețel, așezați-vă în fața unei oglinzi sau în fața camerei selfie a telefonului și începeți măsurarea, notând fiecare dimensiune. 

PASUL 1. FACEȚI MĂSURĂTORILE

 
Începeți cu fruntea

Începeți cu fruntea

Cu ajutorul ruletei, măsurați fruntea de la linia părului la linia părului și asigurați-vă că ruleta este plasată în punctul cel mai extins.

Măsurați pomeții

Măsurați pomeții

Porniți chiar din spatele unghiului exterior al unuia dintre ochi, întindeți ruleta peste podul nasului până la unghiul exterior al celuilalt ochi. Ruleta trebuie să fie dreaptă și chiar deasupra maxilarului.

Măsurați linia maxilarului

Măsurați linia maxilarului

Găsiți-vă baza maxilarului chiar sub ureche. Rulați banda de-a lungul marginii maxilarului până când ajungeți la mijlocul bărbiei. Continuați să măsurați cealaltă parte sau pur și simplu multiplicați acest număr cu doi. Includeți acest număr ca măsurătoare a liniei maxilarului în notele dvs.

În cele din urmă, lungimea feței

În cele din urmă, lungimea feței

Așezați vârful ruletei în partea de mijloc a cărării și întindeți-o în jos până când ajunge la vârful bărbiei. Dacă este folosită corect, banda ar trebui să ruleze exact peste nas.

 

PASUL 2. GĂSIȚI FORMA FEȚEI

 

Probabil ai o față rotundă dacă …

… pomeții tăi și lungimea feței au măsurători similare. Ele sunt mai mari decât fruntea și linia maxilarului, care au, de asemenea, o măsură similară. Unghiul maxilarului este fin și mult mai puțin definit. Cea mai importantă caracteristică a acestei forme a feței este aceea că liniile sunt foarte fine și feminine iar zona bărbiei este rotunjită.

Fața rotundă are unmătoarele caracteristici:

 • Fața (de sus în jos) și pomeții au aceeași lungime
 • Fruntea și linia maxilarului au aceeași mărime
 • Fruntea și linia maxilarului sunt mai mici decât lungimea feței și a pomeților

Probabil ai o față pătrată dacă …

… toate măsurătorile sunt destul de similare. Unghiul maxilarului este mai degrabă ascuțit decât rotunjit. Zona bărbiei este doar puțin înclinată și are o curbură minimă.

În ansamblu, o față pătrată are:

 • Măsurători similare
 • Maxilar ascuțit
 • Bărbia are o curbură minimă

Ai probabil o față ovală dacă…

…lungimea feței tale este mai mare decât lățimea pomeților și fruntea ta este mai lată decât linia maxilarului. Unghiul maxilarului este mai degrabă rotunjit decât ascuțit. Această formă a feței este comparabilă cu forma pătrată – dar marginile sunt mult mai fine și, în general, conturul arată foarte armonios. Partea inferioară a feței este puțin mai lungă decât jumătatea superioară.

În ansamblu, caracteristicile unei fațe ovale sunt:

 • Față mai lungă decât lățimea pomeților
 • Fruntea este mai lată decât linia maxilarului
 • Unghiul maxilarului este mai degrabă rotunjit decât ascuțit

Probabil ai o față în formă de diamant dacă…

… conectezi cărarea de mijloc a părului cu pomeții și linia continuă până la bărbie. Pentru că atunci obții forma unui diamant. Femeile și bărbații cu această formă a feței au o bărbie ascuțită iar pomeții sunt partea cea mai lată și mai proeminentă a feței. Astfel, lungimea feței dvs. are măsura cea mai mare.

Apoi, în ordine descrescătoare:

 • pomeții
 • fruntea
 • și cea mai mică este linia maxilarului

Probabil ai o față în formă de inimă dacă …

… bărbia este ascuțită și, mai degrabă, îngustă. Pe de altă parte, fruntea este cea mai lată parte a feței. Uneori, oamenii cu această formă a feței au linia superioară a părului în formă de V. În comparație cu fața ovală, pometi sunt mai înalți. Acest contur al feței este uneori descris ca fiind triunghiular.

În ansamblu, o față în formă de inimă are:

 • Bărbie ascuțită și îngustă
 • Frunte lată
 • Pomeți înalți

Probabil ai o față triunghiulară dacă …

… linia maxilarului tău este mai mare decât pomeții, care măsoară mai mult decât fruntea.

În ansamblu, o față triunghiulară are:

 • Linia maxilarului mai mare decât pomeții
 • Pometi mai mari decât fruntea

Unii oameni au o combinație a acestor tipuri de fețe, cum ar fi o față pătrată lungă sau o inimă rotundă. Alegeți-o pe cea dominantă și folosiți-o pentru a afla ce ochelari de soare și de vedere vi se potrivesc cel mai bine.

 

Citiți mai multe

Sfaturi de stil pentru alegerea ochelarilor de soare.