Autentificare

4 mărci de ochelari de soare sustenabili despre care trebuie să știți

Scris de Lentiamo pe 25. 5. 2021

Moda sustenabilă primește multă atenție. Fie că este vorba de tricouri, jachete, pantaloni, pantofi, lenjerie de corp sau costume de baie - o mare varietate de mărci oferă acum îmbrăcăminte confecționată din materiale reciclate și regenerabile, ceea ce bucură mult planeta.

Pe dreptate. Moda hainelor de unică folosință trebuie să ia sfârșit, nu doar oamenii de știință și activiștii, ci și consumatorii sunt de aceeași părere.

Dar dacă vrem să fim eco-friendly, atunci să o facem cum trebuie! Acest lucru înseamnă că nu numai hainele noastre, ci și accesoriile trebuie să fie sustenabile. Așadar, aruncați o privire la mărcile de top de ochelari de soare care sunt cu adevărat serioase în ceea ce privește sustenabilitatea!

Ce reprezintă moda sustenabilă?

Moda din producția sustenabilă înseamnă în primul rând un singur lucru: o regândire a producției de îmbrăcăminte. Nici oamenii, nici animalele nu trebuie să sufere în acest proces.

În plus, moda sustenabilă urmărește să combată repetarea continuă a producției de țesături și materiale sintetice prin reutilizarea materialelor sau prin producerea acestora din materii prime regenerabile. Acest lucru se datorează veganismului multor branduri care doresc să folosească materiale durabile, neutre din punct de vedere climatic în timpul fenomenului încălzirii globale și a distrugerii mediului înconjurător.

Măsura în care hainele durabile sunt produse, livrate și comercializate depinde de produse. Multe mărci oferă acum haine fabricate din țesături reciclate, altele se bazează pe fibre naturale ecologice, cum ar fi bumbacul organic, cânepa sau celuloza.

Din ce materiale se fac ochelarii de soare sustenabili?

Ochelarii de soare ecologici trebuie să fie la fel de ușori, durabili și rezistenți la zgârâieturi ca și omologii lor nesustenabili. Astfel, ramele trebuie făcute din materiale asemănătoare celor folosite pentru ochelari obișnuiți.

Aflați mai multe despre cele 3 tehnologii specifice folosite în producerea ochelarilor sustenabili.

  • Econyl: Econylul este fabricat în întregime din deșeuri marine și de la gropile de gunoi, cum ar fi plastic industrial, resturi de țesături de la producătorii de îmbrăcăminte, covoare vechi etc. Astfel, oferă o alternativă reală la producția de noi materiale plastice.
  • Hexatat: Hexatatul, materia primă a acetatului de celuloză, este fabricat dintr-o rășină acrilică inovatoare și brevetată. Acetatul este o fibră artificială derivată din celuloză. Celuloza purificată este extrasă din pulpa de lemn. Hexatatul este astfel un material reciclabil, deosebit de ecologic.
  • Plastic reciclat: Conceptul Bio-Based, aplicat cu succes de marca Meller, este o alternativă ecologică la toate materialele obișnuite pentru ochelarii de soare, deoarece reduce utilizarea materialelor plastice nesustenabile. Ramele sunt realizate 45% din materiale de origine naturală, ceea ce reduce utilizarea materiilor prime fosile și emisiile de carbon.


sustainable sunglasses materials

Ce mărci oferă ochelari de soare sustenabili?

În prezent, există diverse mărci care produc ochelari de soare sustenabili. La Lentiamo puteți alege între ochelari stilați de designer și ochelari de soare streetwear la modă. Indiferent de gust, de forma feței și de buget.

Meller Bio-Based

Ramele ochelarilor de soare Bio-Based de la Meller sunt produse cu ajutorul unei tehnologii care oferă o alternativă mai ecologică la materialele obișnuite pentru rame. Ochelarii de soare cu eticheta "Bio" sunt fabricați predominant din materiale naturale care au o amprentă ecologică mai mică decât cea a ochelarilor de soare convenționali și, prin urmare, sunt mai sustenabili pentru mediu. Ochelarii de soare fără eticheta "Bio" sunt fabricați din materiale plastice reciclate, economisind resurse regenerabile și neregenerabile.

Polaroid

La fel ca și ramele din colecția Meller Bio-Based, mulți ochelari de soare de la brandul italian Polaroid sunt, de asemenea, fabricați din materiale reciclate și regenerabile. Și în acest caz sunt folosite alternative mai prietenoase cu clima: diferitele modele sunt realizate fie din materiale naturale, fie din plastic reciclat. Astfel, se economisesc efectiv resursele și se reduc emisiile de dioxid de carbon.

Tommy Jeans

Ramele ochelarilor de soare Tommy Jeans sunt fabricate din Econyl, un nailon reciclat obținut din plase de pescuit aruncate, țesături sintetice și alte deșeuri de plastic. Materialul ecologic Econyl are un efect deosebit de pozitiv asupra mediului înconjurător, deoarece poate fi reînnoit de mai multe ori, se economisește energie și materii prime naturale.

Levi's

Multe rame de ochelari de soare de la marca Levi's sunt fabricate din Hexetat, o rășină sintetică care produce rame ușoare, flexibile, durabile și reciclabile. Hexetatul este astfel un material durabil care permite producerea unor rame deosebit de rezistente. Materia primă a acetatului de celuloză este un tip de fibră. Nu este un plastic fosil.

Încă nu ați găsit ce căutați?

Mulți alți ochelari ecologici vă așteaptă pe Lentiamo.

Alegeți azi ochelari sustenabili pentru a îmbunătăți viitorul planetei!

Descoperiți ochelarii sustenabili

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse