4,8 Evaluare

Autentificare

Tendințe în materie de ochelari în 2024: Tendințe pentru femei și bărbați

two sunglasses and two glasses propped up on neutral background

Tabel de conținut

Ochelarii la modă vin în toate formele și mărimile. Ar putea fi timpul să vă îmbunătățiți vechii ochelari, dacă aveți o nouă prescripție medicală sau pur și simplu vă doriți o schimbare! 

Este greu de știut ce ochelari sunt la modă în 2024 sau ce pereche îți va sta bine. De aceea, am ales cele mai noi rame de ochelari pentru ca tu să nu mai fii nevoit să o faci. Iată opt dintre tendințele noastre preferate în 2024. Vezi cum am ales topul ochelarii în tendințe pentru femei și bărbați, citește câteva date amuzante despre fiecare și primește recomandările noastre mai jos.

Plănuiești să-ți cumperi și ochelari de soare? Atunci citește prezentarea noastră generală a tendințe în materie de ochelari de soare pentru 2024.

Cum am ales tendințele în materie de ochelari din 2024...

  • Cercetare - Am analizat tendințele designerilor, am căutat în social media și ne-am întors pe străzi pentru a vedea ce poartă celebritățile, influencerii și iubitorii de modă de zi cu zi.
  • Cele mai bine vândute - Am examinat cele mai bune vânzări pentru a vedea ce ochelari de vedere au câștigat popularitate până acum în acest an.
  • Părerile clienților noștri - De asemenea, am consultat recenzii pentru a vedea cum evaluează clienții unele dintre modelele preferate ale editorilor noștri de stil.

Ochelari trendy pentru femei în 2024

Tendințele în materie de ochelari de vedere pentru femei în 2024 includ forme clasice, cum ar fi cele rotunde sau cat eye și look-uri îndrăznețe, cum ar fi rame unice și colorate. Află mai jos ce ochelari pentru femei sunt la modă anul acesta!

1. Ochelari Cat eye (cunoscuti și sub numele de ochelari arlechin)

E ceva în legătură cu ochelarii cat eye de care nu ne mai putem sătura. Este vorba de marginile întoarse inconfundabile? Silueta specific feminină? Oricare ar fi motivul, vedem că ochelarii și ochelarii de soare cat eye sunt în tendințe în 2024. Încearcă rame cat eye cu unghiuri subtile și linii mai simple în acest an.

Ochelarii cat eye au devenit populari la vedetele glamour de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, în anii '50. Personajul ei din "How to Marry a Millionaire" (1953) purta ochelari cat eye cu colțuri exagerate.

Sfat de stil pentru ochelari cat eye:

Anul acesta, ochelarii la modă cat eye adoptă o abordare mai minimalistă decât cei din trecut. Căută rame rotunjite sau ochelari cat eye fără margini în 2024.

Fapt amuzant!

Rama originală cat eyea fost concepută de Altina Schinasi la începutul anilor 1920, după ce a observat lipsa unor ochelari eleganți pentru femei. Dezamăgită de opțiunile masculine standard, Schinasi și-a modelat modelul după curbele delicate ale măștilor italiene de arlechin.

Recomandările noastre pentru ochelari cat eye:

Ochelari rotunzi reimaginați

Nu e nimic de bază în ceea ce privește modelele circulare. De ce sunt la modă în acest an? Ochelarii cu formă rotundă sunt în tendințe în 2024 în mai multe materiale, dimensiuni mai mari și culori mai strălucitoare decât au fost vreodată.

Iris Apfel's sunt un exemplu excelent de ochelari rotunzi la modă. Sunt mari și îndrăzneți și orice altceva decât obișnuiți. Te va influența oare icon-ul și designerul de modă să încerci ceva nou?

 

Sfat de stil pentru a purta ochelari rotunzi:

Ochelarii rotunzi arată foarte bine pe aproape toată lumea și se potrivesc cu orice stil. Ei pot atenua trăsăturile unghiulare, cum ar fi liniile pătrate ale maxilarului sau pomeții proeminenți. Dacă față ta este rotundă, ține cont de faptul că marginile acestor lentile pot face ca fața ta să pară mai rotundă.

Fapt amuzant!

Toată lumea este familiarizată cu ochelarii lui Harry Potter. O pereche din faimoasele rame purtate de Daniel Radcliffe urmau să fie scoase la licitație la sfârșitul anului 2022. Ochelarii rotunzi distinctivi erau așteptați să se vândă pentru mai mult de 20,000 GBP!

Recomandările noastre pentru ochelarii rotunzi:

3. Rame de ochelari luminoase și colorate

Nu trebuie să uităm că ochelarii sunt un accesoriu puternic. Este timpul să adopți culoarea, pentru că ochelarii strălucitori, îndrăzneți și colorați sunt la modă pentru 2024. Să porți rame vibrante este o modalitate excelentă de a încorpora ochelari la modă în garderoba ta.

Unde mai vedem nuanțe îndrăznețe în acest an? Mult așteptatul film Barbie al lui Greta Gerwig, cu Margot Robbie și Ryan Gosling, ne amintește că nu trebuie să ne ferim de moda strălucitoare și maximalistă. Stilul "Barbiecore" prezintă explozii de roz fierbinte, albastru și verde neon.

Sfat de stil pentru a purta ochelari colorați:

Nu ești sigur dacă vrei să mergi atât de îndrăzneț? Ramele colorate sunt mai versatile decât mulți cred. Acestea arată grozav cu haine colorate și, alternativ, adaugă interes la piesele neutre. Ochelarii colorați vor deveni cu siguranță o piesă de bază în garderobă.

Fapt amuzant!

Culoarea anului 2024, desemnată de Pantone pentru anul 2024 este Viva Magenta 18-1750. Culorile stridente și îndrăznețe te pot ajuta să te exprimi în acest an. De ce să nu încerci ochelari noi pentru a-ți schimba look-ul?

Recomandările noastre pentru ochelarii colorați:

4. Ochelari în stilul anilor '70

Ochelarii de vedere și ochelarii de soare în stilul anilor '70 sunt în tendințe pentru toate genurile și vârstele. Pilot sau ochelarii pilot, ramele supradimensionate din acetat și culorile calde sunt peste tot unde ne uităm.

Multe celebrități precum Jennifer Aniston și Kendall Jenner au fost văzute purtând trendul ochelarilor din anii '70.

Sfat de stil pentru a purta ochelari în stilul anilor '70:

Nu este nevoie să scoți blugii evazați și poncho-urile (decât dacă vrei). Ochelarii în stilul anilor '70 completează orice ținută și adaugă o notă vintage deosebită. Încearcă modelul pilot metalici dacă vrei un look îngrijit pentru birou sau pentru o petrecere!

Fapt amuzant!

În anii 1970, mai mult ca niciodată, oamenii au început să poarte ochelari ca un accesoriu de modă și nu doar ca un ajutor vizual important. În această perioadă au apărut multe modele distincte. Acesta ar putea fi unul dintre multele motive pentru care ne întoarcem la ochelarii în stilul anilor '70 - au dat tonul pentru anii următori de ochelari.

Recomandările noastre pentru ochelari în stilul anilor '70:


Ochelari trendy pentru bărbați în 2024

Tendințele în materie de ochelari pentru bărbați în 2024 se înclină spre siluete clasice cu culori mai îndrăznețe și mai luminoase. Nu te sfii să porți un accesoriu impunător în acest an.

1. Ochelarii cu margini metalice

Ochelarii cu rame metalice sunt simpli și delicați, dar foarte eleganți. Aceste modele minimaliste ramele metalice câștigă rapid popularitate în 2024. Nu îți fă griji - culorile interesante, siluetele supradimensionate și formele la modă, cum ar fi pilot sau ramele geometrice, sunt încă în trend ca anul trecut.

De la John Lennon la Harry Potter, Ochelarii rotunzi cu margini metalice au apărut în cultura pop importantă de-a lungul anilor. Această tendință în materie de ochelari va fi cu siguranță prezentă pentru o vreme.

Sfat de stil pentru a purta ochelari cu rame metalice :

Țintește spre rame de bază rotunde, dreptunghiulare sau ovale în 2024. Acest lucru te va ajuta să obții un look chic și rafinat. Ochelarii cu rame de sârmă sunt perfecți pentru bibliotecă sau pentru a te relaxa acasă.

Fapt amuzant!

Istoricii sunt de acord că primele versiuni moderne ale ochelarilor au fost inventate în anii 1200 în Italia. Ramele ochelarilor erau de obicei fabricate din lemn, piele sau metal pe atunci. Așadar, nu numai că ochelarii din metal sunt la modă în 2024, dar au fost un material practic pentru rame de ochelari timp de secole!

Recomandările noastre pentru ochelarii cu margini de metalice:

2. Ochelari îndrăzneți și supradimensionați

Dacă ramele metalice simple nu sunt pentru tine, ochelarii supradimensionați sunt în tendințe pentru bărbați în 2024. Există o mare varietate de rame groase și culori unice pentru a te ajuta să ieși în evidență.

Actorul, scenaristul și producătorul canadian Dan Levy este foarte cunoscut pentru rolul său din serialul de succes Schitt's Creek. S-ar putea să îl recunoști (și pe tatăl său, Eugene Levy) după alegerea îndrăzneață a ochelarilor. Levy preferă ochelarii supradimensionați eleganți cu rame groase.

Sfaturi de stil pentru a purta ochelari supradimensionați

Deși ochelarii supradimensionați pot fi mult mai mari decât ochelarii standard, aceștia trebuie să stea pe față ca și ochelarii obișnuiți. În mod ideal, ramele nu ar trebui să se extindă deasupra sprâncenelor. Să nu uitați că distanța pupilară este un factor important în ceea ce privește confortul și eficiența lentilelor tale.

Fapt amuzant!

Dacă știi ce formă de ramă îți stă bine, ar trebui să funcționeze bine și varianta supradimensionată. Nu uitați că "supradimensionat" înseamnă ceva diferit pentru fiecare mărime și formă a feței! Încercați diferite stiluri pentru a vedea ce vă place cel mai mult.

Recomandările noastre pentru ochelari supradimensionați:

3. Ochelari carapace de țestoasă

Un alt stil de ochelari familiar care este popular în acest an sunt ochelarii carapace de țestoasă. Ușor de recunoscut și eleganți, acest model marmorat este în tendințe în 2024.

Actorul și comediantul englez Romesh Ranganathan are întotdeauna ochelari bărbătești la modă. Îl poți regăsi purtând o serie de culori și modele, inclusiv o variantă contemporană și colorată a carapacei de țestoasă. 

Sfat de stil pentru a purta ochelari de soare din carapace de broască țestoasă:

Modelul clasic de carapace de țestoasă este perfect atât pentru ocazii formale, cât și pentru ocazii casual. Paleta poate varia de la maro închis și negru până la auriu și ambră. În orice caz, culorile neutre completează o gamă largă de tonuri de piele și culori de păr.

Fapt amuzant!

Ramele din carapace de țestoasă au fost, din păcate, cândva fabricate din carapace de broască țestoasă adevărată. Din fericire, această practică a fost scoasă în afara legii în multe părți ale lumii. Fabricarea ochelarilor a parcurs un drum lung în ultimele decenii. Astăzi putem lua și alte decizii ecologice, cum ar fi achiziționarea de ochelari sustenabili.

Recomandările noastre pentru ochelari carapace de țestoasă:

4. Rame dreptunghiulare clasice

De ce este această formă tradițională în trending? Doar pentru că un lucru există de ceva timp nu înseamnă că este plictisitor.! Ochelari dreptunghiulari sunt în tendințe pentru bărbați în 2024, deoarece arată bine pe aproape oricine și sunt o alegere de stil atemporal.

Actor și proprietar al Wrexham AFC Ryan Reynolds preferă formele clasice pentru ochelarii săi. În ultima vreme, a purtat rame rectangulare negre, cu un aer de Wayfarer.

Sfat de stil pentru a purta ochelari dreptunghiulari:

Ramele dreptunghiulare pot fi modificate cu diferite culori, sprâncene și materiale. Dacă îți place cum arată ramele dreptunghiulare pe fața ta, încearcă ochelarii trendy cu jumătăți de ramă sau o culoare aprinsă.

Fun fact!

Ochelarii dreptunghiulari pot face ca fața să pară mai subțire. Ramele dreptunghiulare tind să se extindă dincolo de părțile laterale ale unei fețe rotunde. Acestea adaugă dimensiune și alungesc trăsăturile.

Recomandările noastre pentru ochelari dreptunghiulari:

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Fie că ești un purtător ocazional de ochelari sau un devotat al ochelarilor de vedere zilnic, ochelarii potriviți îți vor îmbunătăți vederea și îți pot spori încrederea..

Ne place să ținem pasul cu cele mai recente tendințe în materie de stiluri de ochelari! Dar vrem, de asemenea, să găsești ochelarii care îți plac (chiar dacă nu crezi că sunt la modă). Folosește acest ghid al ochelarilor ca sursă de inspirație pentru a avea grijă de sănătatea ta oculară în acest an.