4,8 Evaluare

Autentificare

Lentile de contact: nu este nevoie să ne trimiteți prescriptia

Cuprins

Cum arată o prescripție pentru lentilele de contact?

La prima vedere, prescripția dată de către medicul dvs. poate fi greu de înțeles sau de memorat, dar vestea bună este că nu va trebui să faceți acest lucru dacă o aveți la îndemână când vă comandați online o nouă pereche de lentile. De obicei, prescripția include specificații precum: numele dvs., data de expirare, raza de curbură a lentilelor, diametrul acestora și cifrele suplimentare dacă aveți astigmatism sau prezbiopie. Veți găsi aceste specificații enumerate separat pentru fiecare ochi, deoarece aceștia pot avea afecțiuni diferite.


Cât costă o prescripție pentru lentilele de contact?

O prescripție pentru lentilele de contact este absolut gratuită și este ilegal să se perceapă orice sumă pentru ea. Medicul dvs. oftalmolog vă va da rețeta după o examinare completă a ochiului. Ar trebui să plătiți numai pentru consultul oftalmologic sau pentru achiziționarea de lentile, dar nu pentru primirea unei rețete pentru lentile.


Avem nevoie de o prescripție pentru lentilele de contact?

Răspunsul este da, aveți nevoie de o rețetă specifică pentru lentile, pentru a vă asigura că veți cumpăra perechea potrivită de lentile astfel încât vederea dvs. să se îmbunătățească după ce le-ați pus. Deși vă recomandăm să aveți o rețetă valabilă înainte de a comanda online, nu vă solicităm să ne-o trimiteți. Înainte de a comanda, trebuie să vă asigurați că prescripția este actualizată și cumpărați doar tipul de lentile prescrise. Dacă rătăciți prescripția, nu va trebui să faceți un alt consult oftalmologic. Puteți să-l întrebați pe medicul dvs. oftalmolog pentru prescripția medicală și ar trebui să furnizeze una nouă, fără nicio taxă suplimentară.


Prescripția pentru lentilele de contact poate expira?

Majoritatea prescripțiilor sunt valabile 1 an, deci dacă a trecut mai mult de atât de la ultimul examen oftalmologic, veți avea nevoie de un nou consult. Dacă prescripția este încă valabilă, dar nu o puteți găsi, puteți să comandați o nouă pereche de lentile verificând specificațiile de pe ultima cutie sau pur și simplu sunând la serviciul nostru de asistență pentru clienți pentru a afla care au fost ultimele lentile de contact pe care le-ați cumpărat .


Prescripție pentru lentile de contact – ce înseamnă BC și DIA?

  • BC (Base Curve, Raza de curbură): este de obicei exprimată în milimetri și determină curbura lentilei, pentru a se potrivi curburii ochiului. Puteți găsi această specificație descrisă și în cuvinte, cum ar fi plat, median sau abrupt. De obicei, lentilele de contact vor avea o rază de curbură de la 8 până la 10 milimetri.
  • DIA (Diametru): foarte important, diametrul lentilelor ar trebui să fie perfect pentru dimensiunea ochilor dvs., pentru a obține o vedere clară. Diametrul este exprimat în milimetri și ar trebui să se potrivească cu lățimea ochilor. În mod normal, lentilele de contact moi au un diametru mai mare decât cele dure, de la 13 la 15, în loc de 9 până la 10 milimetri.
  • PWR/SPH (Power/Sfera/Dioptrie): aceasta ar putea fi cea mai importantă specificație a lentilelor, pentru că vă ajută să corectați miopia (în acest caz, cifra dvs. va începe cu un semn -) sau hipermetropia (în acest caz, cifra dvs. va începe cu un + semn). Semnele vor fi urmate de un număr care reprezintă corecția vizuală necesară, pornind de la 0 în măsurători de 0,25 dioptrii. Găsiți mai multe informații despre aceste specificații accesând acest link.
Ce reprezintă Unitate de măsură Abreviere Gamă
Curbură milimetru BC (Rază de Curbură) de la 8.00 până la 10.00
Dimensiune millimetru DIA (Diametru) de la 13.00 până la 15.00
Putere dioptrie PWR, D, SPH, dpt de la –30.00 până la +30.00


Pot sa comand lentile online fară o prescriptie medicală?

Avem o veste bună pentru dvs.! Dacă sunteți în căutarea unei noi perechi de lentile de contact, la Lentiamo le puteți obține fără a ne trimite o prescripție. Știm că timpul înseamnă bani în zilele noastre, așa că suntem mai focusați pe furnizarea produselor de care aveți nevoie decât pe a verifica dacă obțineți lentilele în urma unei rețete actuale.

Cu toate acestea, lentilele de contact sunt produse medicale și o pereche aleatorie ar putea chiar să vă deterioreze vederea. De aceea, ar trebui să le achiziționați în baza unei prescripții medicale. Dacă ați pierdut prescripția medicală, dar sunteți sigur că este încă valabilă, verificați informațiile de pe ultima cutie de lentile de contact și folosiți-o pentru următoarea comandă!

Vă recomandăm să faceți un examen la fiecare 6 până la 12 luni doar pentru a vă asigura că parametrii sunt încă valabili. Astfel, puteți fi siguri că lentilele de contact pe care le cumpărați se vor potrivi perfect. Ajustările sunt foarte importante, având în vedere faptul că vederea se poate schimba de mai multe ori pe parcursul unei vieți, deci asigurați-vă că verificați cu regularitate sănătatea ochilor dvs..

După ce medicul oftalmolog și-a dat opinia de expert, sunteți pregătit! Trebuie doar să completați specificațiile de pe site-ul nostru, să plasați comanda și noi vom avea grijă de restul!


Pot să comand lentile de contact cu o prescripție expirată?

Majoritatea prescripțiilor au 1 an valabilitate. Cu toate acestea, vă recomandăm să vizitați mai frecvent medicul dvs. pentru un consult oftamologic. În acest fel, puteți fi sigur că lentilele de contact pe care vi le-a prescris sunt cele mai bune pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți vederea. Dacă viziunea dvs. este încă bună, puteți continua să cumpărați lentile de contact utilizând ultima rețetă. Dacă nu vă simțiți confortabil în orice moment cu utilizarea lentilelor, faceți o vizită la medicul dumneavoastră cât mai curând posibil și opriți purtarea acestora până când veți primi sfatul medicului.


Pot comanda o altă marcă de lentile de contact decât în baza prescripției de la medicul meu?

Răspunsul la această întrebare este, din păcate, negativ. Nu puteți comanda o altă marcă cu aceleași specificații, deoarece lentilele de contact nu vin numai în dimensiuni diferite, ci și din diferite materiale, în funcție de producător. După cum deja știți, dimensiunea lentilelor actelor trebuie să se potrivească corect cu ochii, pentru ca vederea să se îmbunătățească. Verificați acest tabel de comparație al specificațiilor razei de curbură și diametrului unde puteți compara diferențele dintre diametru, raza de curbură și alți parametri pentru diferite lentile de contact. Dacă intenționați să schimbați tipul de lentile sau marca pe care o purtați acum, oftalmologul dvs. va fi consilierul perfect. Cu toate acestea, asistența noastră pentru clienți este la dispoziția dumneavoastră dacă aveți nevoie de informații privind lentilele de contact și utilizarea lor.


Dacă ați făcut asta deja, atunci sunteți gata să cumpărați lentile de contact!