10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Sporturi de iarnă pentru purtătorii de ochelari de vedere: Atenție pe pârtie!

Este din nou iarnă. Se răcește afară iar sărbătorile de Crăciun sunt chiar după colț. Mulți se vor bucura de sezonul festiv petrecându-și vacanțele în zăpadă, alunecând pe schiuri sau snowboarduri, pe pârtii. Dar ați știut că majoritatea accidentelor de schi și snowboard sunt cauzate de erori vizuale?

Importanța ajutorului vizual pe pârtie:

De fapt, 80% dintre toate accidentele din sport, fără implicarea altora, sunt cauzate de erori vizuale și de percepție, iar schiurile nu fac excepție.
Studiile au arătat că performanța la schi și riscul de accidente sunt direct legate de percepția vizuală.1 Asta înseamnă că, la fel ca și în traficul rutier, și pe pistă trebuie să se folosească un ajutor vizual corect. Mulți dintre noi, prin urmare, poartă ochelari de vedere pe pantă. Se poate întâmpla, totuși, ca ochelarii de vedere să vă incomodeze când trebuie să folosiți ochelarii de schi și casca, ceea ce poate fi foarte incomod. Lentilele încep să se aburească, ochelarii de schi nu se potrivesc corespunzător peste ochelarii de vedere sau casca apasă pe brațele ochelarilor, pe nas și urechi.

Astfel, mulți schiori și snowboarderi merg pe pantă fără căști și ochelari de schi, pentru a purta ochelarii de vedere. Cu toate acestea, acest lucru nu pune în pericol numai siguranța ochilor, deoarece riscă să sufere leziuni grave în caz de accident. De asemenea, îți pot deteriora sănătatea ochilor, deoarece ochelarii de vedere nu asigură în mod obișnuit protecție UV. În plus, ochelarii pot răni grav ochiul în caz de accident. Ochelarii de schi, la fel ca și ochelarii de soare, protejează împotriva radiațiilor UV superioare și pot îmbunătăți vizibilitatea. 2

Deci, ce puteți face pentru a vă proteja?

Protejați-vă de accidente și de radiații UV periculoase! Lentilele de contact pot fi ușor purtate sub ochelarii de schi și casca de protecție, fără a bloca sau aluneca. În timp ce lentilele de contact garantează cea mai bună vizibilitate posibilă și prevenin accidentele, ochelarii de schi oferă protecție împotriva soarelui și strălucirii zăpezii.

Exercițiul fizic în timpul sporturilor de iarnă are ca rezultat o nevoie crescută de oxigen. Corneea este, de asemenea, afectată. Prin urmare, este recomandabil să alegeți lentile de contact care să asigure suficient oxigen pentru ochi, în aerul uscat de iarnă sau pe versanții cu vânt.

Deoarece zăpada poate reflecta până la 80% din lumină în comparație cu suprafețele normale ale solului, este vital să alegeți ochelari de soare sau ochelari special concepuți pentru sporturile de iarnă, care să absoarbă cel puțin 95% raze UV.


1 Avermann Contaktlinsen 2 Sueddeutsche Zeitung

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse