10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Sportul și lentilele de contact: Îmbunătățiți performanțele voastre!

Fanii sportului de la începutul anilor 2000 își vor aminti de fotbalistul olandez Edgar David's sau de jucătorul de cricket din Noua Zeelandă Daniel Vettori purtând ochelari. Ambii au avut motive medicale perfect valabile pentru a face acest lucru și majoritatea oamenilor vor fi de acord cu cât este de important pentru un jucător să aibă o viziune clară în timpul jocului. Cu toate acestea, oricine a trebuit vreodată să poarte ochelari, va admite că nu este cea mai confortabilă alegere în timpul activităților fizice.

Din fericire, zilele unor jucători cu ochelari par să fie în spatele nostru datorită lentilelor de contact. În timp ce David avea nevoie de o protecție specială după operația chirurgicală a ochiului datorită glaucomului, este ciudat că Vettori nu s-a decis niciodată la confortul unei lentile de contact pentru a-și corecta vederea.

Aceasta se poate datora unor motive variate, de la alergii până la angajamente de sponsorizare. Dar datorită progreselor medicale și științifice, se pare că lentilele de contact au devenit alegerea preferată printre sportivi nu numai pentru a corecta vederea dar poate chiar și pentru a spori performanța.

Spectru mai larg al vederii

extended peripheral vision
Lentilele de contact oferă astăzi multe avantaje sportivilor cu deficiențe ale vederii. În afară de folosirea evidentă pentru corectarea afecțiunilor precum apropierea, orbire sau astigmatism, faptul că acestea se potrivesc curburii ochilor îi ajută să ofere un câmp mai larg de vedere decât ochelarii obișnuiți.

Pentru sporturile de echipă, în care jucătorii își doresc „ochii în spatele capului“, un câmp mai larg de vedere este prețios precum aurul. În plus, lentilele sunt, de asemenea, mai puțin vulnerabile condițiilor meteorologice, deoarece nu se îngroașează sau nu se împrăștie, oferind jucatorilor o vizibilitate neobstrucționată în timpul jocului.

Sportivii profesioniști care poartă lentile și despre siguranța lor

Lentile oferă un sentiment mai ridicat de siguranță decât ochelarii pentru jucătorii care se angajează în sporturile de contact. O lovitură la cap sau un cot primit în locurile dureroase a capului pot avea consecințe dureroase pentru purtătorii lentilelor de contact.

Riscul de tăieturi din sticlă spartă și marginile ramei este eliminat prin utilizarea lentilelor.

În zile noastre, unele dintre cele mai mari superstaruri în sport poartă lentile pentru o viziune perfectă. Lista include:

 • Fotbalistul Cristiano Ronaldo
 • Jucătorul de tenis Novak Djokovic
 • Superstarul NBA Dwight Howard
 • Golferul Phil Mickelson și mulți alții.

Lentile pentru îmbunătățirea performantelor sportive

Majoritatea oamenilor cunosc în zilele noastre avantajele evidente ale utilizării lentilelor în locul ochelarilor de vedere, dar există puțini care știu că lentilele pot fi folosite chiar și fără a suferi de boli vizuale, în scopuri sportive. Sportivi de elită, cu viziune perfectă, au început să se întoarcă la lentile pentru îmbunătățirea performanțelor lor.

Sportivii care joacă în lumina reflectoarelor pot recurge la lentile colorate pentru a împiedica strălucirea neoanelor și pentru a îmbunătăți contrastul. Unii sportivi folosesc de asemenea lentile pentru protecție UV. Vă puteți imagina motocicliștii ce practică dirt bike fără lentile de contact?

contact lenses in sport

În timp ce o lentilă nu protejează toate părțile ochiului de razele UV, acestea pot fi folosite împreună cu accesorii de protecție a ochilor pentru a îmbunătăți vizibilitatea când soarele strălucește de pe zăpadă.

Sporturile de iarna pot beneficia de asemenea de lentile speciale destinate sa contracareze efectul ochilor uscati. Cu cât mai puțin trebuie să clipească, cu atât mai mult se pot concentra pe faptul că nu se prăbușesc împotriva parapeților!

Tipuri de lentile

În prezent, lentilele de contact sunt clar câștigătoare în detrimentul ochelarilor, dar pentru sportivi întrebarea cea mai inportantă nu este să aleagă între cele două, dar ce tip de lentile să utilizeze. Majoritatea sportivilor sunt cunoscuți pentru a prefera lentilele moi deoarece îndeplinesc necesitățile lor corectarea vederii și confortul, iar în același timp face și opțiunea cea mai economică.

Cu toate acestea, există și alte opțiuni, cum ar fi lentilele permeabile la gaze (RGP), care sunt mai rigide și își păstrează forma în ochi, permițându-le astfel să corecteze mai bine astigmatismul și alte anomalii ale corneei.

Ele permit de asemenea mai mult oxigen să ajungă la ochi, sunt mai puțin predispuse la acumularea de resturi și absorb mai puține lacrimi, prevenind sindromul ochilor uscați. Dar, în ciuda avantajelor, lentilele RGP nu sunt alegerea principală pentru mulți sportivi.

Gas Permeable Lenses (RGP) Sursa imaginii: thejimmynguyen.wordpress.com

Fiind mai rigide, acestea necesită o perioadă de adaptare mai lungă pentru utilizatori, iar diametrul lor mai mic le face susceptibile, să dislocă din ochi în timpul sportului de contact. Deoarece mulți sportivi preferă încă ochelarii de vedere în afara terenulu, lentilele rigide ar putea fi percepute ca o greutate inutilă.

Individual, cel ce presupune că lentilele de contact sunt calea de a merge pentru sportivi poate fi iertat și înțeles. Da, este nevoie de multă întreținere și uneori poate duce la iritații ale ochilor dacă nu se păstrează stric igiena, dar este un preț mic pe care să-l plătești atunci când victoria și gloria sportivă sunt în joc.

S-ar putea să ne uităm la un viitor în care lentilele nu sunt doar folosite pentru vindecare ci și pentru prevenirea afecțiunilor vizuale. Orice progres în plus, o avansare rapidă a tehnologiei și poate acestea vor fi considerate ilegale, precum dopajul; rămâne doar de văzut.

Dar aceasta este pentru oamenii din laboratoare să și facă griji. Deocamdată, sportivii își pot pune cu siguranță încrederea în lentile, pot merge pe teren și pot cuceri lumea!

Lentiamo.ro are o gamă largă de lentile de contact pentru sport ce pot veni în ajutor activităților dvs favorite.


Fiți la curent cu ultimele produse oftalmice, ochelari de soare, lentile și multe sfaturi pentru ochii dvs urmărind pagina noastră Facebook, Instagram, Twitter sau Pinterest.

Apelați-ne gratuit la numărul 0800 400 156 sau lăsați-ne un comentariu mai jos, vom fi bucuroși să vă răspundem.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

 • Mirella N.

  Vreau sa știu dacă se pot purta lentile de contact pentru practicarea polo pe apa
  Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Pentru activitati sportive, se recomanda purtarea lentilelor de contact zilnice/ de unica folosinta, care sa fie aruncate la finalul zilei.
   In apa, intoteauna trebuie folositi si ochelarii de protectie.

   Multumim

   Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse