Autentificare

Să o cunoaștem pe Markéta Lichterová, analistul nostru de date

Este amuzant când un om imens stă în picioare în fața ta, vrea să te strâga de gât și trebuie să-l lovești între picioare. Nu, Markéta Lichterová, noul nostru analist de date, nu susține violența împotriva bărbaților. Aparent, chiar îi plac bărbații, dar are și un hobby ușor neobișnuit – Krav Maga, un tip de arte marțiale. Ce altceva îi mai place, care este job-ul ei mai exact și cum a ajuns să lucreze pentru noi? Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Cinci întrebări pentru Markéta

Cum ai ajuns să lucrezi pentru Vašečočky și cum a fost experiența ta până acum? După absolvire, m-am gândit ce să fac. Aveam experiență în domeniul consultanței fiscale (specializarea mea), dar am vrut, de asemenea, să încerc ceva nou. Și pentru că am făcut o nebunie în școală și am ales Statistica secundar, a fost doar un pas mai departe pana la analiza datelor. Am vrut să lucrez cu cifrele și să creez ceva, așa că am încercat și a mers bine. A trebuit să învăț multe lucruri noi, cum ar fi utilizarea instrumentelor analitice, dar la fiecare nou loc de muncă ai de învațat iși trebuie să recunosc că am făcut progrese mari de când am început să lucrez aici acum un an. Și lucrul cel mai important este că pot face mereu un pas înainte.

Analist de date este o profesie destul de nouă. Poți să ne spui ce faci și cum este ziua ta de lucru?? Cred că majoritatea oamenilor nu știu ce fac, nici măcar familia mea ☺ Ziua mea începe la fel ca pentru majoritatea oamenilor – am o sarcină, cum ar fi „analiza vânzărilor de ochelari de soare“ – o misiune simplă cu multe soluții. Pot analiza cele mai bine vândute produse după numărul de articole vândute, după venitul pe produs sau marja de profit. De asemenea, le pot segmenta după producător, tipul de rame, culori, cui se adresează, dimensiunea etc. Pot să mă concentrez asupra vânzării în diferite țări. Rezultatul final poate fi un raport cu douăzeci de grafice și zeci de tabele pe care trebuie să le structurezi într-o prezentare.

Dacă avem cititori care doresc să “lucreze cu datele” ce școală le-ai recomanda? Se poate studia analiza de date la Universitate? Eu personal sunt de fapt auto-didact, dar probabil aș alege o școală care să combine Statistica cu IT-ul. Există o mulțime de cursuri privind extracția datelor și diverse metode statistice. Pot să le recomand din toată inima. Există, de asemenea, multe cursuri online care sunt disponibile gratuit, trebuie doar să vă înregistrați. Așa am început eu și am îndrăznit să-mi caut primul loc de muncă în acest domeniu după ce am urmat un curs la Czechitas.

Hai să vorbim despre hobby-urile tale. Cărți, dans, călătorii … și Krav Maga, un sistem de autoapărare dezvoltat de Serviciile Secrete israeliane. Cui i-ai recomanda si l-ai folosit vreodata in viata reala? Îmi place să mă ghemuiesc în pat cu o carte, mai ales în timpul iernii. În prezent citesc Games of Thrones – Storm of Swords. Trebuie să spun că nu este ușor de citit – mai ales atunci când cartea îți cade cu tronc și nu te poți opri. De asemenea, iubesc călătoriile și dansul. Îmi palc salsa si stiluri similare, pot să mă deconectez cu adevarat cand dansez. Și vă pot garanta că după o noapte de dans veți simți fiecare mușchi în dimineața următoare. Ce ne poți spune despre Krav Maga? M-am dus la prima mea practică cu mai mult de o jumătate de an în urmă și a fost o decizie bună! Mă simt mai încrezătoare acum și simt că pot să reacționez mai bine în anumite situații, chiar dacă nu am fost nevoita să o încerc în viața reală, din fericire. Învățăm apărarea împotriva unui atacator care amenință cu un cuțit, cum să lovim un dușman, cum să ne apăram împotriva ștrangulării și cum să ștrangulăm corect. Mă întorc adesea acasă cu vânătăi și am fost lovită la dinți de câteva ori. Dar antrenamentul cu mănuși de box este complet diferit!

Întrebare obligatorie la sfârșit – ce ați spune clienților noștri? Simplu– Sper că vă bucurați de cumpărături cu noi și că sunteți întotdeauna mulțumiți. Asta e tot.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse