Reducere de vară pentru ochelarii de soare! Până la 40%!

Apăsați aici pentru a comanda telefonic: 0800 400 156

Autentificare

Tot ce trebuie să știi despre purtarea lentilelor de contact iarna

Pentru că ne aflăm în plină iarnă, iar vremea din această perioadă pare a se înrăutăți de la o zi la alta, este momentul perfect să vorbim astăzi despre cum să ai grijă de lentilele tale de contact în acest anotimp. Pentru că umiditatea din atmosferă, pe întreaga perioadă a lunilor de iarnă, este mai scăzută, vei găsi mai jos toți pașii pentru a purta fără probleme lentilele de contact, în cele mai reci zile din an. Fără să mai lungim prea mult vorba, iată tot ce trebuie să știi despre acest lucru:

1. Schimbarea lentilelor de contact

Nu uita să îți schimbi lentilele de contact conform programului stabilit alături de oftalmologul tău. În funcție de nevoia ta, este necesar să îți schimbi lentilele de contact zilnic, o dată la două săptămâni sau lunar. Acest lucru va permite o mai bună oxigenare și reducerea iritațiilor ce îți pot cauza un confort nedorit.

2. Fă pauză din când în când

Atât timp cât umiditatea din atmosferă este scăzută, încearcă să alternezi purtarea lentilelor de contact cu ochelarii de vedere. Îți recomandăm să faci acest lucru de fiecare dată când ajungi acasă, după o zi obositoare la job. În intimitatea căminului tău, este și mult mai relaxant să porți ochelarii de vedere și să îi dai jos ori de câte ori simți această nevoie. Astfel, reduci disconfortul cauzat de iritarea ochilor, cauză a purtării excesive a lentilelor de contact în zilele reci de iarnă.

3. Odihna este esențială

Ține cont de faptul că somnul este aliatul tău de nădejde și ajută enorm la odihna ochilor și la reducerea disconfortului cauzat de uscarea ochilor. Dacă dormi mai bine, ochii tăi se vor împăca mult mai bine cu lentilele de contact, iar dacă te gândești și la odihna întregului organism, tu te vei simți excelent pe întreaga durată a zilei.

4. Ochi mai uscați, piele mai uscată

Așa cum spuneam și în introducere, pe perioada iernii, ochii devin mai uscați. Factorii meteorologici, cum ar fi gerul și precipitațiile, cauzează acest lucru, însă nu doar ochii sunt supuși acestei transformări, în timpul iernii. Pielea este mult mai expusă deshidratării în aceste luni, așadar pune-ți de fiecare dată lentilele de contact înainte de a utiliza o cremă hidratantă pentru pielea ta.

5. Mai mult bine pentru ochii tăi

Lucrul de care să ții cont, pe întreaga perioadă a lunilor de iarnă, este că ochii tăi sunt mult mai sensibili. De aceea, în cazul în care alegi să porți și lentile de contact, trebuie să ai o grijă mult mai mare, pentru a-ți fi mai bine. Dacă prinzi zile de iarnă cu soare, încearcă să porți ochelari de soare cu protecție sporită, împotriva razelor UV și a vântului. De asemenea, evită contactul ochilor cu sursele directe de căldură, precum șemineele sau reșourile. În schimb, îți recomandăm să ai în camera un umidificator, pentru ca ochii tăi să se bucure de o hidratare optimă. Nu ezita să ne ceri sfatul, dacă ai vreo nelămurire în privința purtării lentilelor de contact pe perioada iernii. De asemenea, discută cu oftalmologul tău despre acest aspect delicat și urmează-i întocmai sfaturile și recomandările.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse