10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Petra, după vizita în Nepal

În luna aprilie a anului trecut un mic regat din vârful lumiia fost lovit de un cutremur – cel mai puternic de după cel din 1934. Țara încă se confruntă cu consecințele dezastrului și organizațiile umanitare din întreaga lume ajută la repararea prejudiciului. Pentru că nu a existat nici o modalitate de a obține toate produsele disponibile pentru cei care aveau nevoie de ele, un grup de oameni au decis să ajute pe cont propriu – colega noastră, Petra Márová, a calatorit împreună cu o organizație de caritate în Nepal, în urmă cu câteva săptămâni. I-am înmânat cu mai multe cadouri pentru victimele cutremurului – geluri antibacteriene, consumabile de birou și igienice, haine pentru copii și bani. Și, când s-a întors am pregătit câteva întrebări de pentru ea :)

Cinci întrebări pentru Petra

Cum ai ajuns într-o misiune umanitară în Nepal? A fost o decizie spontană sau călătorești în mod regulat?

A fost o decizie spontană. Sunt un fan al unuia dintre e-magazinele care livrează produse din Nepal și aceștia au oferit publicului posibilitatea de a lua parte din acea expediție. Nici nu visam că mă vor alege. Motivația mea principală a fost să pot vizita un loc pe care l-am găsit întotdeauna foarte intrigant. Un vis devenit realitate! Iubesc munții, îmi plac hainele și gențile de mână pe care le produc acolo. Dar când mi-am dat seama care este scopul real al călătoriei, m-am entuziasmat și mai mult. Înainte de asta nu știam de cât de mult ajutor era nevoie după cutremur și modul în care chiar și o singură persoană ar putea ajuta. Am văzut sate care s-au transformat într-un morman de pietre sau fără drumuri de acces. Oamenii din Nepal au exprimat o recunoștință uriașă pentru hainele, banii și produsele medicale pe care le-am adus cu noi. Nu pot descrie senzația pe care am avut-o atunci când am dat rechizite și jucării de pluș la școala locală. A fost prima dată când am participat la așa ceva.

Ce a trebuit să pregătești înainte de te porni într-o astfel de misiune? Ce permise, vaccinuri și pregătire a trebuit să obții?

M-am dus acolo ca un stand-in și am aflat că voi merge la doar trei săptămâni înainte de plecare, prin urmare, nu am avut prea mult timp să îmi aranjez lucrurile. Am verificat doar că vaccinul mea tetanus era încă valabil. Un vaccin contra tifosului și hepatitei ar fi fost bine să le am, dar nu am avut timp pentru a le obține. Medicul nostru mi-a prescris un medicament împotriva răului de înălțime și niște antibiotice, în cazul în care acestea ar fi fost necesare. Când vine vorba de antrenament și pregătiri – există un grup pe Facebook, unde am fost informați despre toate înainte de călătorie și unde am putut pune întrebările pe care le-am avut.

Nepal se află pe acoperișul lumii. Ce locuri ați reușit să vizitați în această țară frumoasă?

Ghizii noștri au pregătit un program extrem de bogat pentru noi, astfel încât am avut șansa de a ajunge să cunosc foarte mai multe locuri și oameni din această țară în cursul a doar câteva zile. Este o țară foarte diversă; am văzut o junglă periculoasă și înăbușitor de caldă, munți maiestuoși, un trafic incredibil de haotic în orașele arhipline de mașini, care se mișcă printre pietoni, drumuri fără marcaje rutiere, unde nu prea ne-am simțit în siguranță, precum și mănăstiri impresionante, frumos ornate care radiau cu energie. Totul este atât de diferit de aici. Îmi vine foarte greu să descriu diferența. Cea mai puternică impresie mi-a creat-o modul în care persoanele din Nepal trăiesc viața. Ei nu au nimic, comparativ cu noi, dar ei zambesc tot timpul, muncesc din greu dar nu fără să se streseze. Ei mananca, de obicei, Bhat-ul lor tradițional (orez cu sos de linte, cu cartofi și spanac) pe care le-au împărtășit cu noi. Nepalezii invită străinii în casele lor la ceai și biscuiți, chiar dacă nu au mult pentru ei înșiși. Oamenii sunt întotdeauna gata să ajute pe toată lumea. Copiii sunt fericiți cu lucruri mici. Unul dintre ghizii noștri a fost un lama (titlu onorific în budism, de ex. Dalai Lama) local și mulțumită lui am reușit să ajungem în anumite locuri, în special în munți, unde turiștii obișnuiți nu merg, de obicei.


Ai fost plecată timp de două săptămâni. Cum ai reușit să combini plecarea cu locul de muncă?

Eu lucrez într-o companie mare înțelegătoare, așa că nu a fost o problemă să obțin aceste două săptămâni libere. Colegii mei m-au înlocuit pentru o vreme.

Planifici o altă călătorie similară? Dacă da, unde și când?

Nu în acest moment. Această călătorie a fost o provocare și impresiile pe care le-am obținut după această vizită sunt încă foarte intense. Chiar acum, nu mă gândesc la ce va veni ‚după Nepal‘.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse