Autentificare

7 mituri false despre lentilele de contact, despre care ați putea crede sunt adevărate

Știm cu toții că nu își va crește un copac în stomac, doar pentru că ai înghițit din întamplare un sâmbure de cireașă. Dar poate că nu toată lumea știe câte mituri false există în ceea ce privește utilizarea lentilelor de contact.

Cine le poate purta și cine nu poate … Există boli oculare sau alte afecțiuni care fac imposibilă purtarea lentilelor? Daniel Szarvas, contactologul profesionist care colaborează cu Lentiamo, dorește să demisifice cele mai frecvente povești pe care le auzim despre lumea „lentilelor de contact“

1. Lentilele pot fi purtate numai de către cei care au nevoie să corecteze dioptriile mici?

Lentile de contact și boli grave ale pielii

Dezinformarea simplă este motivul principal pentru mulți oameni care nu încearcă niciodată avantajele purtării lentilelor de contact, din păcate.

Lentilele de contact pot fi purtate de 90% dintre persoanele care suferă de vedere slabă.

Se poate spune că aproape toate patologiile vizuale cunoscute au fost contracarate de tipurile corespunzătoare de lentile de contact. Cele mai frecvente defecte vizuale care pot fi corectate sunt: miopia, hipermetropia, prezbiopia și astigmatismul

Vorbind despre dioptrii, lentilele de contact acoperă o gamă largă, așadar chiar și o corecție extremă de 18 dioptrii ar fi posibilă.

2. Este posibil să se utilizeze apă de la robinet pentru a curăța lentilele de contact?

Nu utilizați niciodată apă pentru curățarea lentilelor

Unii oameni cred că soluțiile pentru lentilele de contact sunt o fraudă organizată de companiile farmaceutice, pentru a-i face să cheltuiască mai mulți bani. Acest lucru este complet greșit.

Instrucțiunile pentru a evita folosirea apei de la robinet pentru a clăti lentilele și suporturile pentru lentilele ar trebui să fie tipărite pe prospect prin lege, spune Daniel Szarvas.

De ce? Deoarece „apa de la robinet conține o multitudine de microorganisme“. Unele dintre acestea sunt inofensive, în timp ce altele ar putea deveni un pericol grav pentru sănătatea ochilor. Cele mai periculoase pentru ochii noștri sunt amoebele care se dezvoltă în încălzitoarele de apă și boilere. După ce ajung la lentilă sau la suport, pot fi responsabile de infecții și, în cele mai extreme cazuri, chiar duc la orbire.

Apa de la robinet conține, de asemenea, cantități nespecificate de minerale și cloruri, care nu pot deteriora ochii direct, dar pot afecta lentilele. Prin urmare, atunci când cumpărați lentile, nu uitați să achiziționați, de asemenea, o soluție cu multiple utilizări de calitate.

3. Pot persoanele care suferă de diabet zaharat să poarte lentile de contact?

Diabetul si lentilele de contact: se poate?

Aceasta este o poveste veche, care a fost discutată în cercurile medicale pentru o lungă perioadă de timp, însă, datorită unei cercetări începute în 2013, lucrurile au început să se schimbe.

Studiul a demonstrat că lentilele de contact nu sunt periculoase pentru diabeticii care urmează terapia corectă. Cu toate acestea, aveți grijă: „urmărirea terapiei corecte“, potrivit acestei cercetări, este punctul crucial.

Pacienții diabetici sunt condamnați să aibă probleme cu ochii și, dacă nu urmează dieta corectă, nivelul de zahăr va avea brusc valori scăzute și ridicate, care vor face ca vasele de sânge să se contracte și să se extindă. Prin urmare, ochiul va suferi de dioptrii fluctuante – uneori destul de extrem – și poate fi prea exigent pentru vedere.

4. Este obligatoriu să purtăm ochelari atunci când conducem?

Lentile de contact pentru condus

Acest lucru depinde de legile țării în care conduceți un vehicul și de ceea ce este menționat în permisul de conducere. Cu toate acestea, deoarece legile și codul de rutier se schimbă, din când în când, este recomandabil să consultați pagina web a Guvernului României, Ministerul Transpoturilor, pentru informații legate de această problemă.

5. Este posibil să purtăm lentile de contact în timpul somnului?

Dormitul cu lentile de contact

Dacă purtați lentile cu purtare exinsă, zi și noapte, le puteți păstra în timpul somnului.

Datorită materialelor specifice din care sunt făcute, nu este necesar să le dați jos de fiecare dată când dormiți. Silicon-hidrogelul are o excelentă permeabilitate la oxigen, ceea ce înseamnă că „și ochii cei mai sensibili pot respira în mod natural cu acest tip de lentile“, spune Daniel Szvarvas. Cu toate acestea, este necesar să le dați jos de câteva ori pe săptămână (în funcție de tip), pentru a le spăla cu soluție și apoi să le aplicați din nou.

Și dacă lentilele nu sunt pentru uz continuu? Aici explicăm ce se poate întâmpla dacă adormiți în timp ce purtați lentilele

6. Cu cât este mai mare conținutul de apă, cu atât sunt mai bune lentilele?

Somnul cu lentile de contact

Când lentilele de contact sunt bine lubrifiate, ele par a fi mai ușor de aplicat și mai confortabile de purtat.

Ochii deshidratați proacă mâncărime și arsură, ceea ce face imposibil de purtat lentilele de contact. De aceea, mulți clienți preferă lentilele cu un procent ridicat de apă.

Cu toate acestea, aveți grijă: cu cât este mai mare conținutul de apă, cu atât este mai mică permeabilitatea la oxigen. Ochii trebuie să respire: oxigenul trebuie să treacă prin lentilă, pentru a ajunge la cornee.

Din acest motiv este întotdeauna extrem de important să discutați despre permeabilitate și hidrofilitate cu un specialist, care v-ar putea recomanda ce lentile să purtați.

7. Ecranele digitale/TV-ul afectează vederea?

Ecranele afectează vederea?

Ecrane de orice fel, fie ele TV, computer sau smartphone, nu au nici un impact negativ asupra ochilor, în ceea ce privește dioptriile. Cu toate acestea, este recomandabil să acordați atenție deosebită.

Motivul principal este că atunci când privim la un ecran, tindem să clipim mai puțin, ceea ce înseamnă că ochii devin mai puțin hidratați.



Dragi prieteni Lentiamo, speram că am răspuns în cele din urma câtorva dintre întrebarile pe care le-ati avut de mult timp … Acum avem o întrebare pentru dumneavoastră: Cunoașteți orice alt mit fals, in ceea ce privește lentilele de contact?

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Alexandra

    Asta da articol interesant :)

    Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse