Autentificare

Lentile, piscină, mare, solar. Ce, cum şi de ce?

Vara înseamnă înot, scufundări, saună, solar. Apă dulce şi sărată, salturi, ochi deschişi sub apă. Ca în fiecare an, între mai şi iunie ni se adresează deseori întrebări în legătură cu lentilele şi marea sau piscina, aşa că am decis să pregătim un mic manual întrebare-răspuns, unde vom răspunde la cele mai frecvente întrebări.

Există lentile ideale pentru înot?

Da, lentilele de uz zilnic, adică cele care se aplică dimineaţa şi se aruncă seara. Nu aveţi nevoie de o soluţie, pentru că nu există pericolul că pe lentile se vor acumula depozite de apă de mare sau microorganisme. Şi noi nu folosim altceva decât lentilele zilnice în vacanţă. Puteţi alege dintr-o gamă largă de lentile de contact de unică folosință:

Vreau să mă scufund cu lentilele. De ce să fiu atent?

Scufundările cu lentilele pe ochi nu vă împiedică nimic, un singur lucru la care să fiţi atenţi - dacă nu aţi încercat lentilele în situaţii obişnuite, nu vă scufundaţi cu ele. Nu se ştie niciodată cum vor reacţiona, iar scufundarea s-ar putea să devină o luptă pentru viaţă.

Deseori ne întrebaţi dacă lentilele alunecă de pe ochi când vă scoateţi ochelarii pentru înot şi ochii intră în contact cu apa imediat. Nu alunecă niciodată. Chiar şi atunci când faceţi un salt în apă. Puteţi să o faceţi liniştit.

Merg în vacanţă, dar vreau să mă bronzez mai întâi. Pot să merg cu lentilele la solar?

De sigur! Vă recomandăm doar ca după solar să aplicaţi picăturile hidratante. Căldura de la solar poate cauza uscarea corneei, iar ochii s-ar putea să sufere de senzaţia de arsură.

La cât timp după înot îmi scot lentilele?

Se recomandă să aşteptaţi 30 de minute. Dacă staţi prea mult într-un mediu umed, lentilele se pot „ataşa” de cornee şi îndepărtarea lor poate fi mai dificilă. După jumătate de oră, riscul dispare.

Aveţi vreo întrebare la care nu am răspuns? Scrieţi-ne-o în comentariile de mai jos sau apelați-ne gratuit la numărul 0800 400 156, vom fi bucuroși să vă răspundem. Vă mulţumim, iar dacă mergeţi la mare curând, vă urăm distracţie plăcută! Bineînţeles, cu lentile de la noi!


Fiți la curent cu ultimele produse oftalmice, ochelari de soare, lentile și multe sfaturi pentru ochii dvs urmărind pagina noastră Facebook, Instagram, Twitter sau Pinterest.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse