10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Lentile de contact și diabetul? Nicio problemă

Diabetul este o boală nemiloasă și, din păcate, nu există nicio terapie care s-o trateze complet. Cu toate acestea, diabetul poate fi încetinit și ținut sub control cu ajutorul dietei, exercițiilor fizice și, în cazurile mai grave, cu administrarea insulinei.

Diabetul e și o boală a ochilor

De ce scriem despre diabet pe un blog dedicat lentilelor de contact? Pentru că nivelul neuniform de zahăr în sânge cauzează probleme la nivelul circulației sangvine, în mod special în vasele cele mai fine, prin urmare și în cele care aprovizionează ochiul. Prima consecință e așa-zisa retinopatie diabetică: fluctuațiile nivelului de zahăr în sânge (care se pot manifesta de câteva ori pe zi) pot duce la alterarea vaselor sangvine, cu ulterioare hemoragii. Ochii celor care suferă de diabet sunt delicați și predispuși la inflamații care pot fi adesea însoțite de sindromul ochiului uscat.

Astăzi, lentilele de contact nu mai sunt un tabu pentru diabetici

Folosirea lentilelor de contact a fost un tabu, mai târziu a fost doar „de nerecomandat“, dar, recent (în 2013), un studiu bazat pe date științifice a demonstrat că diabetul poate fi tratat chiar și dacă se folosesc lentilele de contact.

Desigur, dacă diabetul nu este tratat după indicațiile medicului, lentilele de contact ar putea deveni o potențială problemă. Dacă totuși țineți totul sub control, lentilele nu vor fi nicidecum o problemă.

E printre voi, „Lentiamici“, cineva care poate să ne povestească experiența pe care a avut-o?

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse