Autentificare

Lentile de contact toamna? Da, dar...

Nas înfundat, tuse, mâncărimi ale ochilor, temperatură. Gripa și răceala pot, printre altele, să fie neplăcute atunci când utilizați lentile de contact. Noi v-am pregătit un scurt material pentru a vă ajuta la prevenirea potențialelor probleme.

Sunteți gripat(ă)? Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt curate.

Gripa ar putea acționa ca o infecție a picăturilor, aceasta înseamnă că ar putea transporta virusul la ochi atunci când manipulați lentilele de contact. Învață cum să previi. În timpul sezonului de gripă începeți să utilizați soluție cu efecte de dezinfectare mai ridicată îmbunătățiți-vă igiena mâinilor- până la 80% din infecții sunt transmise manual. Dacă aveți gripă, înainte de a atinge lentilele de contact, asigurați-vă că vă spălați corespunzător după care uscați-vă pe mâini. În timpul sezonului de gripă, de asemenea, asigurați-vă că** nu puneți lentilele de contact în locuri publice** – este nevoie doar de un singur strănut sau tușit, chiar dacă ați păstrat mâinile curate, nu vă vor ajuta. În timpul unui strănut, picăturiile acestuia se răspândesc cu 200 km / oră.

Există „lentile speciale pentru gripă“?

Nu, nu există. Cu toate acestea, se recomandă folosirea contactelor de zi cu zi în timpul unei răceli (iar noi suntem de acord) ceea ce reduce riscul de transmitere a infecției oculare. Cele mai potrivite sunt lentilele de contact din hidrogel, ce conțin 78% apă și păstrează ochiul în formă chiar și atunci când gripa este la apogeu.

Oftalmologul mi-a prescris picături pentru ochi când am avut gripă. Ce fac acum?

O soluție indicată ar fi purtarea ochelarilor pentru moment. În cazul în care nu este posibil, aplicați lentile de contact cu aproximativ o jumătate de oră sau o oră după utilizarea picăturilor pentru ochi. În caz contrar riscați să deteriorați materialul lentilelor dumneavoastră.

Voi ce faceți cu lentilele voastre în sezonul gripal? Lăsați un comentariu aici. Vă mulțumim.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse