Autentificare

Mituri și fapte despre purtarea lentilelor de contact în timpul pandemiei coronavirus

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 26. 3. 2020. Scris de Lentiamo

Dragi purtători de lentile de contact,

Știm cât de tulbure este situația în acest moment. Întreaga lume este în stare de urgență și suntem cu toții îngrijorați de sănătatea noastră. Cea mai importantă întrebare pe care ați pus-o cu toții: Este sigur să purtam lentile de contact în timpul coronavirusului?

Există, din păcate, multe neînțelegeri care circulă pe internet și în mass-media. Medicul nostru Optician Sef este aici pentru a aduce lămuriri.

Sunt adevărate miturile despre lentilele de contact și coronavirus?

Cea mai mare prioritate a noastră este să asigurăm sănătatea și siguranța clienților noștri din toată Europa. Prin urmare, vom enumera și corecta ,în cele ce urmează, cele mai mari mituri despre purtarea lentilelor de contact în această perioadă.

Mitul 1: Sterilitatea lentilelor de contact nu mai este garantată.

Greșit. Nu există dovezi că lentilele de contact provoacă infecții cu coronavirus (COVID-19).

Producătorii de lentile de contact fabrică lentilele în conformitate cu cele mai stricte măsuri de siguranță, adică într-un mediu curat, sigur și automatizat. Standardele ridicate de igienă din fabrici sunt asigurate de halate medicale speciale, protecții speciale pentru păr și pantofi și măști pentru față. În timpul producerii efective a lentilelor de contact, pe linia de asamblare, nicio persoană nu este direct implicată.

În plus, toate blisterele sunt sterilizate înainte de a părăsi fabrica. Prin urmare, șansa ca cineva să obțină virusul de la o lentilă de contact este zero.

Sănătatea și siguranța dvs. și a angajaților noștri sunt întotdeauna prioritățile noastre. De aceea, am luat măsuri de precauție suplimentare și în depozitele noastre, cum ar fi lucratul în schimburi și proceduri sporite de dezinfectare pentru a fi siguri că lentilele vor ajunge în siguranță și curate la clienții nostri. Prin urmare, puteți comanda în continuare lentilele de contact din confortul propriei case.

Mitul 2: Mă pot infecta cu coronavirus atunci când port lentile de contact.

Greșit. Nu sunteți infectat automat cu virusul atunci când aplicați sau îndepărtați lentilele de contact. Prin urmare, purtătorii de lentile trebuie să continue să respecte instrucțiunile de purtare și îngrijre, conform recomandărilor. Totuși, pentru a vă proteja cât mai mult de o infecție, ar trebui să acordați o atenție deosebită următoarelor lucruri:

  • Indiferent dacă purtați lentile de contact, ochelari de vedere sau chiar dacă nu folosiți niciun ajutor vizual, SPĂLAȚI-VĂ MÂINILE cel puțin 20 de secunde înainte de a vă atinge ochii sau ajutorul vizual. Spălarea mâinilor în mod frecvent este cel mai eficient mod de a vă proteja de virus. Prin urmare, ar trebui să urmați acest sfat și să reduceți astfel, cât mai mult posibil, riscul atât pentru dvs. și pentru cei din jurul dvs..
  • Dacă suferiți de ochi uscați sau de alergii oculare, este valabil același lucru: vă rugăm să vă spălați pe mâini înainte de utilizarea picăturilor oftalmice sau altor produse medicale.
  • În general, vă recomandăm întotdeauna, și în special în această perioadă, să nu atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile nespălate.

Dacă doriți să aflați mai multe, vă rugăm să citiți această declarație a producătorului de lentile de contact, Alcon. În plus, puteți citi actualizarea medicală pentru coronavirus și lentile de contact de la producătorii Johnson & Johnson și CooperVision

Mitul 3: Nu trebuie să port lentile de contact dacă sunt infectat cu noul coronavirus.

Parțial corect. În general, recomandăm tuturor purtătorilor de lentile să nu poarte lentile de contact în timpul unei răceli, gripe sau infecții similare. Aceasta include, de asemenea, infecția cu coronavirus. Cu toate acestea, dacă nu doriți să renunțați la lentilele de contact, vă recomandăm celor care purtați lentile pentru două săptămîni sau lunare să faceți trecerea la lentile de contact zilnice. Acestea sunt aruncate la sfârșitul zilei, după purtare.Dacă aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să scrieți un comentariu sub acest articol. În plus, serviciul nostru pentru clienți vă stă la dispoziție la numărul gratuit 0800 400 156 sau pe e-mail la info@lentiamo.ro


Vă rugăm să rămâneți sănătoși.

Echipa Lentiamo

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse