Autentificare

Lentile de contact de Halloween ce să faci și ce să nu faci

Să găsești cele mai bune Lentile de contact Halloween care să se potrivească costumului tău, nu este lucrul cel mai important. Să fii in siguranță cu lentilele de contact, aprobate pentru a fi folosite în aceast scop și nu ajungi la spital din cauza lor, este însa un aspect foarte important. Pentru că este mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău mai târziu, iată câteva sfaturi pentru a rămâne sanatos de acest Halloween.

Ce să nu faci

Când purtați lentile de contact, există câteva reguli pe care trebuie să le respectați cu strictețe. Iată-le:

 • Nu împrumuta lentilele tale de contact prietenilor, familiei — nimănui. Experții spun că prin împrumutarea lentilelor creșteți riscul de răspândire a bolilor oculare și ulcerelor corneene. De asemenea, la fel ca periuța de dinți sau lenjeria de corp, lentilele de contact sunt obiecte personale.
 • Nu exagerați cu purtarea lentilelor dumneavoastră. Medicul dumneavoastră oftalmolog vă va informa despre timpul potrivit de purtare. Dacă aveți incertitudini, urmați instrucțiunile producătorului.
 • Nu conduceți cu lentilele pentru Halloween. Lentilele Crazy care îți acoperă ochiul cauzează o vedere mai slabă, deci nu este recomandat să conduceți in timp ce le purtați.
 • Nu dormiți cu lentilele. Când faceți acest lucru, lentilele se pot mișca, pot provoca iritații și, mai rău, pot afecta permanent ochii.
 • Nu achiziționa lentile de oriunde, doar pentru ca sunt ieftine – sanatatea ochilor tai este in joc! Este mai bine să cumperi sau să comanzi lentilele de la un distribuitor autorizat.
 • Nu reumpleți” soluția. Folosiți doar solutie proaspătă în suportul pentru lentile—nu amestecați niciodată soluția proaspătă cu o soluție mai veche sau folosită. 
 • Nu lăsați fixativ sau alte produse cosmetice să intre in contact cu lentilele .


Atenție: Dacă uitați și adormiți cu lentilele de contact, consultați un medic oftalmolog și tratați-vă ochii cât mai curând posibil.

S-ar putea să te gândești: “Uau, prea multe” lucruri pe care să nu le fac și măsuri de precauție. Și ai dreptate. Dar este mai bine să fiți precauți decât să vă distrugeți petrecerea de Halloween și chiar mai rău, așa cum sa menționat mai sus, să afectați sănătatea ochilor.

Acum că am terminat cu precauțiile, vine și partea distractivă. Să vedem ceea ce putem face cu lentilele.

Ce să facem cu lentilele de contact

 • Alege design-uri uimitoare de lentile colorate cu sau fără dioptrie.
 • Surprinde-i pe toți si poartă un costum uimitor. Aici ai câteva idei de costume si make-updin care te poți inspira.
 • Amintiți-vă cât de important este să clipiți. O clipire normală și completă vă va ajuta să păstrați lentila umedă și curată.2
 • Întotdeauna aplicați lentilele înaintea machiajului și scoateți-le înaintea demacherii.
 • Îndepărtați-le imediat dacă irită ochii sau aveți orice disconfort sau durere.

  Bucurați-vă de Halloween, fiți în siguranță, distrați-vă și împărtășiți câteva momente cu noi. Pentru fiecare fotografie pe care o distribuiți, sunteți răsplătiți!

Referințe
1 — Centers for Disease Control and Prevention
2 — University of Iowa Hospitals and Clinics

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

Nici o întrebare

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse