Autentificare

Lentilele de contact și soluțiile pot îngheța?

Iarna și temperaturile sub-zero grade nu reprezintă un obstacol în calea purtării lentilelor de contact. Cu câteva sfaturi, veți putea să vă bucurați de ele și în sezonul rece.

Probabil doriți să aflați dacă lentilele de contact pot îngheța la temperaturi extrem de scăzute?

Nu pot. Lentilele de contact obișnuite din hidrogel (38% nivel de hidratare) nu vor îngheța în ochi. Zăpada și înghețul nu le vor face rău și nu trebuie să vă faceți griji că își vor schimba calitățile datorită frigului. Temperatura corneei și a lacrimilor este de aproximativ 35°C ceea ce înseamnă că lentila este suficient de caldă chiar și atunci când avem –10 ° C în atmosferă.
Dacă puneți lentile în soluție într-un congelator, soluția va îngheța la –15 ° C. Cu toate acestea, soluția înghețată protejează lentila de la deteriorare și nu vor fi modificate calitățile după dezghețare.
Fără soluție, lentilele pot îngheța, dar cel mai probabil se vor usca mai întâi. Cu siguranță vă recomandăm să evitați astfel de experimente și dacă decideți să păstrați o lentilă deteriorată, ar trebui să o verificați cu un specialist care să o analizeze sub lupă.

Dar soluțiile?

Soluția îngheață la aproximativ –10 ° C. Dacă îngheață în timp ce sunteți într-o vacanță sau în mașină, fiți atenți. Înghețul îi poate schimba conținutul și poate micșora calitățile sale de dezinfectare.

Cum putem preveni înghețarea?

Vă recomandăm să păstrați soluțiile la temperatura camerei conform prospectului sau ambalajului. Frigul extrem poate altera sau afecta soluția și, prin urmare, poate reduce efectele acesteia, ceea ce ar putea duce la o curățare insuficientă a lentilelor dvs.
Cu toate acestea, temperaturile de aproximativ –10 ° C pot deteriora soluția numai după câteva ore. Deci, dacă călătoriți cu lentile și soluția, dar nu le expuneți la călătorii lungi la rece în fiecare zi, nu trebuie să vă faceți griji.
De asemenea, trebuie să vă gândiți și la depozitarea lentilelor. Lentilele aflate în soluție nu trebuie expuse la temperaturi extreme. Fiți atenți atunci când călătoriți sau când sunteți pe munte.

Purtarea lentilelor de contact ar putea fi puțin incomodă atunci când este vânt puternic sau când sunt temperaturi sub 0 grade pentru o perioadă lungă de timp sau cu temperaturi care se schimbă în mod frecvent, atunci când treceți de la vremea rece de afară la magazinele supraîncălzite. În astfel de cazuri, lentilele ar putea fi incomode și ochii tăi se pot simți uscați. Picăturile hidratante pentru ochi vă vor ajuta in această problemă. De exemplu  Refresh, Optive, Systane Ultra și altele care vor face ca purtarea lentilelor de contact să fie mai plăcută.

În timpul iernii, chiar și atunci când nu este soare, asigurați-vă că purtați ochelari de soare care vă vor proteja ochii de vântul puternic. Apoi, dacă vremea va deveni însorită, le veți face o favoare dublă, deoarece radiația UV este atât de intensă în timpul iernii, la fel cum este în timpul verii, mai ales la munte.

Sunt mai multe feluri în care vă puteți bucura iarna de lentilele de contact. Dacă nu sunteți sigur sau aveți nevoie de un sfat, consultați medicul oftalmolog sau întrebați Lentiamo.ro.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse