Autentificare

10 moduri de a refolosi vechiul recipient pentru lentilele de contact

Iată cele 10 moduri de refolosire a vechiului suport de lentile de contact

Sute de mii de supotruri de lentile de contact sunt aruncate în fiecare an. Chiar dacă sunt mici și aparent nu ocupă prea mult spațiu, când adunați recipientele non-biodegradabile pentru lentilele de contact, asta chiar afectează poluarea planetei noastre – gândesc ecologiștii :)

Știați că suporturile pentru lentilele de contact pot fi sterilizate pentru refolosire și, din moment ce sunt fabricate din plastic, ar trebui să le puteți reutiliza o viață întreagă?

Niciodată nu trebuie să depășească data la care se recomandă să se schimbe lentilele de contact deoarece riscați să provocați afecțiuni grave ale ochilor care pot duce chiar la orbire.

Ați fost avertizați!

Nu doar lentilele de contact trebuie schimbate frecvent, dar și suportul în care le păstrați peste noapte pentru curățare și hidratare deoarece acesta poate reține bacteriile.
Din fericire, achiziționarea unui nou suport este necesară doar o dată la fiecare 3 până la 12 luni, în funcție de tipul de lentile pe care îl utilizați și în funcție de producător. Vestea bună este că îl puteți reutiliza, de asemenea, în moduri ingenioase, în loc să îl aruncați în gunoi. Vestea cea mai bună este că primești un nou suport pentru lentile de contact gratuit cu fiecare soluție pe care o cumperi.

Mai jos veți găsi câteva idei despre ce să faci cu un suport vechi de lentile de contact.

Machiaj sau cremă de față

În loc să împachetați sticle de machiaj mari, voluminoase, pentru o excursie scurtă în weekend, turnați puțin într-un suport de lentile curat.

contact lens case filled with foundation

Anne Louise Korallus-Shapiro / buzzfeed.com

Recipient pentru medicamente

Dacă obișnuiești să iei suplimente nutritive sub formă de vitamine sau faci un tratament și ești nevoit să iei pastile, ca să nu le rătăcești prin casă sau prin geantă, poți reutiliza un fost suport de lentile de contact ca recipient. Astfel, când mergi în oraș sau pleci pentru câteva zile de acasă, nu vei mai fi nevoit să scoți blisterul de drajeuri. În plus, vei păstra pastile în afara contactului cu orice altceva din geantă.

DIY Balsam de buze

Dacă îți place să fii creativ, de ce să nu îti faci propriul balsam de buze? Iată un videoclip minunat care îți arată cum să îți faci propriul balsam de buze din ingrediente 100% naturale. Apoi îl poți păstra într-un suport de lentile.

Recipient pentru apa de gură

Doza de unică folosință, de urgență, de apă de gură îți va fi la îndemână când mănânci prea multă ceapă la masa de prânz- colegii tăi vor aprecia :)

Mini plantă creativă

Ați văzut aceste mini-plante drăguțe, peste tot pe internet? Ei bine, acum le puteți avea! Vă oferim puțină inspirație ca să vă creați propriile mini-plante.

creative diy mini plant

happyminisboutique / Instagram

Cutie pentru bijuterii

Poate sună ciudat, dar de câte ori ți-ai rătăcit sau pierdut cerceii? Această soluție este, de asemenea, ideală atunci când călătorești cu avionul doar cu bagaj de mână. Veți proteja accesoriile prețioase și nu riscați să le pierdeți pe undeva prin geantă.

Gel antibacterian

De ce ar trebui să luați întreaga cutie de gel antibacterian atunci când plecați într-o călătorie, când puteți reutiliza un vechi suport de lentile de contact? Puteți pune acolo o cantitate mică, suficientă pentru perioada călătoriei.

antibacterial gel Source livescience.com

Cutie pentru dopuri de urechi

Pentru cei care sunt obișnuiți cu nopțile liniștite în paturile lor confortabile, ar fi o idee bună să ia o pereche de dopuri pentru urechi când călătoresc. Pentru a evita pierderea lor, puneți-le într-un suport mai vechi de lentile de contact plentile de contact. Dimineața le puteți lăsa pe noptieră, iar în seara următoare le puteți reutiliza.

Cutie pentru caști de urechi

Știm cu toții cât de tare se poate înnoda o pereche de căști, mai ales atunci când nu le utilizăm pentru multă vreme. Ca să nu pierzi minute întregi încercând să le descurci, pune-le într-o fostă cutie de lentile de contact și în câteva secunde ești gata să asculți muzica preferată în căști. Iată cum o poți face.

Condimente de bucătărie

Dacă îți place să gătești acasă și îți iei pachet la serviciu, acest suport este potrivit pentru condimente, cum ar fi sarea sau piperul, ori chiar pentru ketchup sau maioneză. Vei folosi cantitatea de care ai nevoie pentru o masă, fără să cari întreg borcanul sau tubul după tine și fără să faci risipă.

Revenind la tine. La ce altceva ar folosi un suport vechi pentru lentile de contact?

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse