10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Cum este sărbătorit Crăciunul în alte țări?

Suntem și în prag de Crăciun: Moșul, zăpada, pomul, atmosfera și cei dragi lângă noi. Dar în unele țări prezența lui Moș Crăciun sau alte tradiții, pe care le considerăm universale, nu sunt la fel de obișnuite în această perioadă. Nu uitați că mai jos puteți verifica răspunsurile concursului nostru de Crăciun de pe Facebook. Să începem!

Cine este Krampus?

Krampus este un personaj cu coarne, antropomorfic, care de Crăciun pedepsește copiii obraznici, spre deosebire de Sfântul Nicolae care îi răsplătește pe cei mici și cuminți cu daruri.

Dar ce se întâmplă în Suedia?

În Suedia, precum în majoritatea țărilor scandinave, se construiește o capră din paie numită Julbock. Inițial, Julbock era o capră care trăgea carul zeului Thor, dar după mulți ani, lucrurile s-au schimbat și Julbock a devenit Moș Crăciunul Suediei. În fiecare an suedezii construiesc o statuie de paie a caprei, precum cea de 13 metri din orașul Gälve.

Așteptați, Moș Crăciun în Hawaii?

Da, Moșul merge și în Hawaii, dar aici el schimbă renii și sania pe canoe și delfini. Nu-i o glumă! Chiar și Moșul își schimbă costumul greoi pe o ținută mai ușoară în stil Hawaiian.

Cine este Befana?

Befana este o bătrână care aduce cadouri copiilor din Italia în ajun de Bobotează (seara de 5 ianuarie). Ea le umple șosetele de Crăciun cu dulciuri și cadouri dacă au fost buni și cuminți. Însă celor năzbâtioși le dă cărbuni, bețe sau bomboane închise la culoare.

Cum sărbătoresc în Spania?

Pe 6 ianuarie, cei Trei Magi vin de foarte departe să dea cadouri copiilor buni și cărbune celor răi. Magii vin din Orient, călare pe cămile. Inițial aceștia au călătorit distanțe foarte mari să dea aur, smirnă și tămâie copilului divin Iisus.

Și voi, cum sărbătoriți Crăciunul?

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse