Autentificare

Conținutul de apă al lentilelor de contact contează? Este adevărat: cu cât mai mare conținutul de apă cu atât mai bune? Da ori ba?

Conținut de apă. Unul dintre parametrii cei mai importanți atunci când alegeți lentile de contact calitative. Apa hidratează lentilele, ea facilitează purtarea lor, le face mai moi și mai comfortabile. Ați fi tentați să spuneți că mai multă apă înseamnă lentile mai bune. Dar există o capcană!

Care ar fi problema?

Permiabilitatea oxigenului este direct proporțională procentajului sau conținutului apei din lentila de contact. Cu cât procentajul apei este mai mare, cu atât mai dificil ajunge oxigenul atmosferic la cornee, acolo unde suprafața este dependentă de acesta. Cu timpul, dacă apa va acționa ca o barieră iar ochiul nu va respira oxigen, riscați să vascularizați corneea, proces iredemiabil din păcate.

Și cum este invers?

Cu cât lentilele au un conținut mai mic de apă cu atât sunt mai puțin comfortabile. În același timp, spre finalul zilei, puteți simți o mâncărime a ochilor însoțită de mici arsuri. În plus, trebuie luat în calcul evaporarea apei pe parcursul zilei.

Cum clasificăm lentilele de contact după conținutul lor de apă?

În funcție de cât de multă apă conțin, lentilele de contact pot fi împărțite în trei grupe. Fiecare grupă exprimă mici diferențe din punct de vedere a calității lentilelor. Știți cărui grup aparțin lentilele dumneavoastră?

  • Conținut scăzut de apă (până la 45%) – lentile de contact moderne din silicon-hidrogel, utilizate îndeosebi lentilelor cu purtare continuă. Permeabilitatea acestora este de aproape 100%.
  • Conținut mediu de apă (până la 60%) – lentile de contact din hidrogel potrivite majorității purtătorilor de lentile.
  • Conținut ridicat de apă (până la 90%) – lentile de contact din hidrogel pentru ochi sensibili. Indicate la prevenirea sindromului ochiului uscat.

Sunteți interesat de acest subiect? Scrieți întrebarea dvs. în secțiunea comentarii. Vom fi bucuroși să vă răspundem.

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse