Autentificare

Ce este prezbiția?

Există multe probleme la ochii noștri ce pot interveni în viața cotidiană, mai presus de toate, dacă avem dioptrii mari, vom avea nevoie de ochelari sau lentile de contact. Vorbim în principal despre bine cunoscuta miopie, hipermetropie, astigmatism și prezbitism. Dintre toate acestea, una va aparea odată cu vârsta. Aceasta este prezbiția.

Ce este prezbiția?

Numită și prezbiopie ori ca defect cunoscută sub numele de prezbitism, aceasta este o condiție legată de vârsta ochiului, o așa numită “încordare a ochilor” care face dificilă vederea de foarte aproape. Motivul este că ochiul iși pierde elasticitatea, va face dificilă focalizarea într-o distanță normală, cum ar fi în cazul lecturii. Această problemă apare la persoanele de vârsta a doua, în jurul a 40 de ani. Din păcate nu există nici un leac pentru ea, deoarece este o afecțiune cauzată de îmbătrânire.

Simptome

Primul simptom care apare este necesitatea de a îndepărta obiectele, în special cele ce conțin texte, prin întinderea brațelor și totodată distanța cât mai mult posibil de ochi. Alte cauze mai frecvente sunt: amețelile, durerile de cap și oboseala după ce ați citit sau după ce faceți o anumită activitate legată de concetrarea îndeaproape.

Tratament

După ce ați vizitat medicul oftalmolog, tratamentul poate fi aplicat în moduri diferite, cum ar fi utilizarea ochelarilor de citit sau a lentilelor de contact. În cazul lentilelor, cele mai potrivite sunt cele bifocale și multifocale sau așa numitele monovision.

Prezbitismul poate veni împreună cu miopia, hipermetropia sau astigmatismul, dar cei care suferă de miopie au mai puține șanse de a suferi de prezbiopie. După cum am menționat mai sus, nu-l putem evita, dar putem urmări câteva reguli pentru a preveni cât mai mult posibil. Despre toate acestea vom discuta în următorul nostru blog.

Găsiți mai multe informații pe paginile noastre mass-media. Facebook, Twitter și Google+

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse