Autentificare

Vizita noastră la sediul european Alcon

Atunci când doi farmacisti, Robert D. Alexander și William C. Conner au deschis o farmacie în Fort Worth, Texas, în 1945 și au numit-o Alcon (după primele silabe ale numelor de familie), nimeni nu știa că la sfârșitul celui de-al doilea deceniu al secolului XXI compania lor va fi una dintre cele mai importante în domeniul producției și distribuției lentilelor de contact.

În prezent Alcon este sinonim cu inovația. Nu doar că împinge potențialul lentilelor de contact și a soluțiilor ci și progresul esențial în ceea ce privește producția și expedierea lor. Am putut vedea cu ochii noștri – pe 7 februarie, am vizitat instalațiile de producție și distribuție ale companiei Alcon în Grosswallstadt.

Bine ați venit Maternia!

Ne-au înmuiat inimile cu acest mesaj afișat la intrare, pe un board electronic. În sala de sosire ne-am întâlnit cu Samantha, care ne-a povestit despre istoria firmei Novartis, unde Alcon este o filială. Am aflat câteva numere interesante din spatele scenei, am învățat despre efortul deosebit pe care această companie îl face pentru a asigura fericirea clienților și a angajaților, cât și despre calitatea lentilelor de contact și despre reciclare. Cea mai mare și plăcută surpriză a fost să aflăm despre interesul firmei Alcon investment în știință și educație.

Producția lentilelor de contact la Alcon? O experiență remarcabilă

În Grosswallstadt, totul este controlat de mașini personalizate. Producția continuă non-stop, 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Am asistat la producția Dailies AquaComfort Plus Toric – fiecare pas este atent planificat, fiecare fază de producție este urmată de controlul calității folosind fotosenzori și inteligență artificială. Înainte ca o lentilă să fie sigilată într-un blister, trebuie să treacă prin trei verificări: forma, materialul și sigiliul blisterului. Întregul proces este rapid, iar ratele de reziduuri sunt practic zero.

Centrul de distribuție se ocupă cu mii de colete pe zi

La fel ca producția, distribuția este aproape complet automatizată. 40 000 de colete părăsesc centrul logistic pentru Europa zilnic și numai comenzile speciale sunt împachetate și prelucrate manual.


Vizita noastră la sediul european Alcon ne-a arătat unde este viitorul fabricării și distribuției de lentile. Vom încerca să implementăm o mulțime de lucruri pe care le-am văzut acolo în centrul nostru de distribuție din Nová Bystřice de unde trimitem lentilele noastre către întreaga Europă.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse